SkyTravel Utazási IrodaSkyTravel Utazási Iroda
Elfelejtett jelszó?

Óriáskörút a Karib-térség országaiban – Dominikai Köztársaság

20190486AB

Jamaika – Haiti – Dominikai Köztársaság

Tervezett program:

 

1. nap, 2019. október 16. (szerda): Budapest – Kingston (Jamaika)

Elrepülés a KLM és Delta légitársaságokkal várhatóan 06:30-kor, amszterdami és atlantai átszállásokkal Budapestről Jamaika fővárosába, Kingstonba. Érkezés várhatóan 18:51-kor, majd transzfer a szállodába. Jamaika a Nagy-Antillák szigetcsoporthoz tartozik, a Karib-térség harmadik legnagyobb szigete. A sziget neve az őslakos taíno indiánok “xaymaca” szavából származik, aminek jelentése “A források szigete”. Vacsora. Szállás Kingstonban.

 

2. nap, 2019. október 17. (csütörtök): Kingston – Port Royal – Treasure Beach

Reggeli. Városnézés, mely során megtekintjük többek között a Hősök parkját, ahol az ország nemzeti hőseinek emlékművei láthatók, illetve volt miniszterelnökök temetkezési helye; a Bob Marley múzeumot, mely a reggae legenda egykori lakóházában van berendezve. Utazás Port Royalba, ahol meglátogatjuk a Károly-erődöt. A város egykor a Karib-térség legnagyobb városa volt, fontos hajózási és kereskedelmi központként működött. Továbbutazás a déli parton, a Treasure Beach-en található szállodánkba. Vacsora. Szállás a Treasure Beach-en.

 

3. nap, 2019. október 18. (péntek): Treasure Beach – Fekete-folyó – YS vízesések – Montego-öböl

Reggelit követően indulunk a Fekete-folyóhoz, ahol hajókázásunk során megismerhetjük a folyó környékének gazdag élővilágát. Ha szerencsénk lesz krokodilokat is láthatunk, de számtalan madárfajjal fogunk találkozni (kócsagok, gémek, pelikánok, stb.). Folytatjuk utunkat az YS vízesésekhez, mely hét vízesésből áll. Közülük több természetes medencékbe ömlik, gyönyörű kertekkel és hatalmas fákkal körülölelve. Folytatjuk utunkat a Montego-öbölhöz, mely a sziget egyik legfontosabb turisztikai célpontja. Vacsora és szállás Montego-öbölben.

 

4. nap, 2019. október 19. (szombat): Montego-öböl – Ocho Rios – Kingston

Reggeli. Utazás Ocho Riosba. A város nevének jelentése “nyolc folyó”, bár valójában nincs nyolc folyója. Megtekintjük a lélegzetelállító Dunn’s River vízesést, mely Jamaika egyik legnépszerűbb látnivalója. Ezt követően tutajozunk a Rio Grande folyón, majd sétálunk a városban és meglátogatunk egy helyi kézműves piacot is. Visszautazunk a fővárosba, Kingstonba. Vacsora és szállás Kingstonban.

 

5. nap, 2019. október 20. (vasárnap): Kingston – Port-au-Prince (Haiti)

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés várhatóan 8:35-kor átszállással Port-au-Prince-be, Haiti fővárosába. Érkezés 13:00-kor. A tízmilliós lakosú Haiti, a Hispaniola sziget nyugati harmadán fekszik, egyetlen szomszédja a Dominikai Köztársaság. Nevének jelentése “hegyekkel borított”. Az egymást követő katonai diktatúrák tönkretették az ország gazdaságát, így Haiti ma egész Amerika legszegényebb állama. Délután megkezdjük városnézésünket: az Elnöki Palota, a Nemzeti Múzeum és a Champs-de-Mars tér megtekintése. Vacsora és szállás Port-au-Prince-ben.

 

6. nap, 2019. október 21. (hétfő): Port-au-Prince – Fort Jacques és Fort Alexandre erődök

Reggeli után folytatjuk Port-au-Prince felfedezését, majd utazunk a Fort Jacques és Fort Alexandre erődökhöz, melyek fontos szerepet játszottak abban, hogy megvédjék magukat a francia erők visszatérésétől, miután Haiti elnyerte függetlenségét. Vacsora és szállás Port-au-Prince-ben.

 

7. nap, 2019. október 22. (kedd): Port-au-Prince – Cap-Haitien

Reggeli után egésznapos utazás az ország északi részébe, az Atlanti-óceán partján fekvő városba, Cap-Haitien-be. Érkezést követően a katedrális megtekintése. Vacsora és szállás Cap-Haitienben.

 

8. nap, 2019. október 23. (szerda): Cap-Haitien – Monte Cristi (Dominikai Köztársaság)

Reggelit követően utazunk a fontos történelmi jelentőségű városba, Milot-ba, ahol megtekintjük a Sans-Souci Kastély romjait. A kastély I. Henrik királyi rezidenciája volt, majd 1842-ben egy erős földrengés a nagy részét romba döntötte. A palotát sosem építették újra. Folytatjuk utunkat az I. Henrik király által építtetett LaFerriere citadellához, mely az amerikai kontinens legnagyobb erődje. 1982 óta az UNESCO Világörökségek részét képezi. Továbbutazunk a Dominikai Köztársaság határához, Dajabon-ba, majd utazunk San Fernando de Monte Cristibe. Vacsora és szállás Monte Cristiben.

 

9. nap, 2019. október 24. (csütörtök): Monte Cristi – Puerto Plata

Reggeli után séta a városban, majd utazás Puerto Plata-ba. Érkezést követően megkezdjük városnézésünket: megtekintjük többek között a San Felipe erődöt, mely a 16. században Rafael Trujillo diktatúrája idején börtönként funkcionált. Trujillo uralmának áldozatait 50.000 főre becsülik. 1937-ben Rafael Trujillo parancsot adott a hadseregnek, hogy a határ dominikai oldalán gyilkoljanak le minden haitit. Ez az esemény később a petrezselyem-mészárlás néven vált ismertté – a Dominikai Köztársaságban az El Corte néven említik. Az erőd megtekintése után folytatjuk látogatásunkat a Malecón-nál, mely a városhoz tartozó sugárút az óceánpart mentén, ahol pihenhetünk, sétálhatunk vagy kávézhatunk, miközben az óceán panorámájában gyönyörködhetünk. Vacsora és szállás Puerto Plata-ban.

 

10. nap, 2019. október 25. (péntek): Santiago de Los Caballeros – Jarabacoa – La Vega

Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat La Vega irányába, az ország belső része felé. Útközben meglátogatjuk Santiago de los Caballerosban a Leon Jimenez szivargyárat, majd megcsodálhatjuk a Salto de Jimenoa vízesést Jarabacoa-nál. Utunk során a környező hegyek látványában gyönyörködhetünk. Érkezést követően vacsora és szállás La Vega-ban.

 

11. nap, 2019. október 26. (szombat): La Vega – San Francisco de Macoris – Samaná

Reggeli után tovább folytatjuk utunkat San Franciso de Macorisba, ahol megismerkedhetünk a kakaótermelés és feldolgozás folyamatával. Továbbutazunk a Samaná-félszigetre, ahol gyönyörű tengerparti üdülőhelyek találhatók. Transzfer Santa Bárbara de Samanába. Vacsora és szállás Samanában.

 

12. nap, 2019. október 27. (vasárnap): Samaná – Santo Domingo

Reggelit követően meglátogatjuk az El Limón vízesést, mely 52 méteres magasságával a Dominikai Köztársaság egyik legmagasabb vízesése. Ezután továbbindulunk Santo Domingo-ba, a fővárosba, mely egyben az ország legnépesebb városa is. Santo Domingo az ország déli részén, a Karib-tenger partján fekszik. Havanna után a Karib-térség második legnépesebb városa. Az éghajlat itt egész évben meleg, párás, fülledt.  Érkezést követően vacsora és szállás Santo Domingo-ban.

 

13. nap, 2019. október 28. (hétfő): Santo Domingo

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos városnézés: megtekintjük többek között az óváros látnivalóit – Casa de Colón, katedrális, Calle el Condé sétálóutca és az út elején található Függetlenség Park. A parkban az országnak több szent helyszíne is fellelhető, mint például a fehér márvány mauzóleum az alapítók sírhelyeivel. A helyiek tiszteletük jeleként életnagyságú szobrokat állítottak róluk. (A program ára: 29.000 Ft.) Vacsora. Szállás Santo Domingo-ban.

 

14. nap, 2019. október 29. (kedd): Santo Domingo – Punta Cana

Reggelit követően elindulunk Punta Cana-ba, ahol a Karib-tenger legszebb strandjainak valamelyikén pihenhetünk. Utunk a partvidéken vezet egészen az ország keleti csücskéig. Útközben fotóstop San Pedro de Macorisnál. Érkezés után szabad program, pihenés a tengerparton. Vacsora és szállás Punta Cana-n.

 

15. nap, 2019. október 30. (szerda): Punta Cana

Reggeli után egész napos szabad program, pihenés a tengerparton. Vacsora és szállás Punta Cana-n.

 

16. nap, 2019. október 31. (csütörtök): Punta Cana …

Reggeli, majd délelőtt még szabad program, pihenés a tengerparton. Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés az Air France légitársasággal, átszállással várhatóan 21:05-kor Párizson keresztül Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

17. nap, 2019. november 1. (péntek): … Budapest

Hazaérkezés Budapestre várhatóan 15:30-kor.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

–          Citadella, Sans Souci, Ramiers

–          Santo Domingo koloniális városrésze

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

A 385 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek, turista kártya: egyeztetés alatt.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

– közlekedés helyben a létszámtól függő nagyságú klimatizált, bérelt minibusszal, terepjáróval, kishajóval

– elhelyezés középkategóriájú (kb. 3+-4*-os) szállodákban, lodge-okban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

– magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig, idegenvezető: Dr. Varga Bálint

Minimum létszám: 18 fő

– 11-14 fő közötti felár: 95.000 Ft

– 15-17 fő közötti felár: 45.000 Ft

 

Fakultatív program: minimum 8 főtől

 

Figyelem! A csoport Atlanta-i (USA) átszállással repül Jamaikára, így az erre az egy esetre szükséges ESTA átutazási engedély költségét és elkészítését irodánk vállalja, azonban az új szabályozás értelmében, aki 2011. március 1-jén vagy azt követően utazott vagy tartózkodott Irakban, Iránban, Szíriában, Szudánban, Líbiában, Szomáliában vagy Jemenben; annak nem elég az online engedély, hanem vízumot kell a Nagykövetségen igényelnie, melynek költségét és ügyintézését az Utasnak kell vállalnia.

 

Figyelem!  Ezen programunk fizetési és lemondási feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Külön szerződés megkötése szükséges.

Az első részletfizetésből szükséges megvennünk a belső repülőjegyet, amely nem módosítható és nem cserélhető, és depozitálni a nemzetközi repülőjegyet. Mindezek miatt a sztornó biztosítás megkötése kötelező. A biztosító a megfelelő orvosi papírok ellenében a befizetett költség 80%-át visszatéríti.

 

Tudnivalók: Fizetés 3 részletben történik:

I.           részlet: 350.000 Ft    július 30-ig 

II.         részlet: 500.000 Ft    augusztus 15-ig

III.       részlet: Szeptember 16-ig /a fennmaradó összeg/

 

Lemondási feltételek:

A fenti feltételek egyediek, eltérnek a katalógusunkban, illetve honlapunkon szereplő Általános Szerződési Feltételektől, csak erre az útra vonatkoznak.

  • Jelentkezést követően, a megvásárolt és a ledepozitált repülőjegyek árából lemondás esetén 120.000 Ft-ot nem tudunk visszafizetni.
  • 2019. augusztus 1 – 30. között: az út teljes költségének 20 %-a nem visszatéríthető.
  • 2019. szeptember 1 – október 4. között az út teljes költségének az 50 %-a nem visszatéríthető.
  • 2019. október 4 – 16. között: a 100 % nem visszatéríthető.

 

Ebben a térségben az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét. Esetlegesen dzsipekkel történik az utazás.

 

Kötelező védőoltás nincs. Ajánlott oltás a Hepatitis A+B. További tájékoztatást a Gyáli úti Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2×2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatással.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 285 HUF árfolyamig érvényesek.

Dátumok


Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Ország

Város

Irányítószám

Telefonszám

Megjegyzés

Érkezés:
Távozás: