SkyTravel Utazási IrodaSkyTravel Utazási Iroda
Elfelejtett jelszó?

Misztikus Bosznia-Márciusi Hosszú Hétvége

2019022809LA

MISZTIKUS BOSZNIA-MÁRCIUSI HOSSZÚ HÉTVÉGE 

Rövid ismertető: Utazásunk során megismerkedünk az “Európa szívének” is becézett ország egy részével. Bejárjuk Bosznia fővárosát Szarajevó-t, ahol kelet és nyugat kultúrája találkozik és számos érdekesség is színesíti programunkat: ellátogatunk a sokat vitatott boszniai piramisokhoz és Zavidovici kőgyolyókhoz, a Neretva parti Mostar-ba, a Tito bunkerhez.
Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata). Oda éjszakai, vissza nappali utazás! Szükséges útiokmány: érvényes (vissza utazástól számított 90 napig) kártyás személyigazolvány vagy útlevél.
Szállás: szálloda 4* Mostar környékén (2 éj).
Ellátás (krt): 2 félpanzió (svédasztalos reggeli és menüvacsora).
Fel- és leszállási lehetőségBékéscsaba (Vasútállomás): 20.30 órakor; Szeged (Tesco parkoló/Rókus krt): 22.30 órakor.

IdőpontokMárcius 14-17.

Program:

1. nap: indulás esti órákban: Békéscsabáról és Szegedről
Éjszakai utazás Szerbián keresztül Boszniába.

2. nap: Zavidovici kőgolyók, Visokoi piramisok
Mai nap izgalmas programját a nemrég talált, hatalmas kőgolyóknál kezdjük. Ezek a kőgolyók, Európa legnagyobbjai közé tartoznak és – talán – több, mint 13000 esztendősen, régi, letűnt civilizációkról mesélnek. A sétától felfrissülve visszaszállunk buszunkra és tovább haladunk a Visoko településen található, sokat vitatott piramisokhoz, vagy csak piramis formájú hegyekhez? Legnagyobb köztük a Nap piramis. Megnézzük a Piramisok alagútját, melyből eddig 850 métert nyitottak meg a nyilvánosság előtt. Helyi vezetőnk megmutatja a rovásírást és ráérezhetünk a feltételezett bioenergia hatására az alagútban és az előtte fekvő parkban. Meditálásra is marad idő. Új élménnyekkel és gondolatokkal gazdagabban indulunk  szálláshelyünkre. Szállás foglalás, vacsora.

3.nap: Medjugorje, Blagaj. Mostar
Reggeli után Medjugorje felé veszünk az irányt. Felgyalogolunk a Jelenések hegyére, majd a Szent Jakab tiszteletére felszentelt templomot látogatjuk meg. Majd egy teljesen más világba megyünk. Más vallás, más kultúra vár ránk! Blagaj-ban teszünk egy sétát a gyönyörű környezetben, sziklafalba épült derviskolostorba, a Buna folyó partján. Majd a Neretva folyó mentén fekvő, tragikus sorsú városba, Mostar-ba látogatunk. A jellegzetes, hangulatos, muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző, újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Majd Koska Mehmed Pasa dzsámi szépségét nézünk meg, mely a Mostar legismertebb dzsámijának számit. Jó formában lévő utasaink a kilátóhoz is felmehetnek (a dzsámi és kilátó belépős). Hogy jobban megértsük a helyi lakosságot a mostari török házba is benézünk, mely egy jellegzetes muszlim ház (belépős). Élményekkel telve ideje, hogy megpihenjünk szállodánkban és vacsorával felfrissüljük.

4. nap: Szarajevó
Ízletes reggeli után irány Szarajevó. Délelőtti órákban megismerkedünk ennek a szív alakú országnak „büszke” fővárosával, Szarajevóval. Itt kelet és nyugat kultúrája találkozik, ez a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Megtekintjük a Császár-Dzsámit, majd felkeressük azt a helyet, ahol merénylet áldozata lett Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös. Sétánkból természetesen nem marad ki az ismert Bascarsija – a kézművesek utcája sem. A várossal való ismerkedés után indulás haza. Haza érkezés késő esti órákban.

 


MISZTIKUS BOSZNIA MÁRCIUSI HOSSZÚ HÉTVÉGE 4 nap/2 éj 2019
Ft/fő félpanzióval AKCIÓS ÁR
Március 14-17. 44 900

Vidéki gyűjtőjárat:
Nyíregyháza (9900 Ft/fő).

Felárak és belépők:
Belépőjegyek ára a helyszínen fizetendő: kb. 35-40 EUR/fő.
Üdülőhelyi díj 12 év felett: 1500 Ft/fő.

Minimum létszámFIXEN INDULÓ PROGRAM!
A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállás és étkezések díját, magyar idegenvezetőt.
A részvételi díj nem tartalmazza: üdülőhelyi díjat, belépőjegyeket és a kedvezményes csoportos BBP-biztosítást ( 2 280 Ft/fő), valamint az útlemondási biztosítás díját.

Külön fizetendő: 12 év felett foglalási díj 1 500 Ft/fő. Storno biztosítás 1,3%.


Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Ország

Város

Irányítószám

Telefonszám

Megjegyzés

Érkezés:
Távozás: