SkyTravel Utazási IrodaSkyTravel Utazási Iroda
Elfelejtett jelszó?

Mámorító Toszkána 5 nap/4 éj ***

2019101110LAG

Toszkána csodás, ismert és ismeretlen tájain barangolni mindig egyedülálló élmény. Semmihez sem hasonlítható a lélegzetelállító, sziklákba vájt középkori városkák ódon, palotákkal övezett utcáin ősi lábnyomok nyomában sétálni, vagy reneszánsz környezetben ízlelgetni híres toszkán borokat, és helyi különlegességeket. A természeti szépségek sem maradhatnak ki, sőt, a válallkozó kedvűek megmártózhatnak az egyik legkülönlegesebb hőforrás vizében is a lankás dombok ölelésében. Igazán kivételes alkalom egy ilyen légkörbe csöppeni. Jöjjön velünk, és hagyja magát elvarázsolni!

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 4 éjszaka 3*-os szállodában Chianciano Terme-ben

Ellátás (krt): kontinentális reggeli, felár ellenében félpanzió

Fel- és leszállási lehetőség:
Ingyenes:
 Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

További vidéki felszállási lehetőségek
felár ellenében:
Debrecen: 9.900 Ft/fő oda-vissza

Időpontok:
5 nap/4 éj
 2019.10.04-10.08. (péntek-kedd)  FIX INDULÁS

1. nap: Budapest- Chianciano Terme
Utazás Budapestről a hajnali órákban, folyamatos utazás rövid megállókkal Szlovénián keresztül. Érkezés szálláshelyünkre az esti órákban.

2. nap: Montalcino – Pienza – Montepulciano (kóstolókkal)
Mai napunkat Montalcino varázslatos városában kezdjük. Szinte mesébe illő, ahogyan a városfalak körbeölelik a települést, melyet a tökéletes építészeti egységet visszatükröző régi vár ural. Ez a toszkán lankák közt megbúvó, gyönyörű középkori város világszerte különleges boráról, a „Brunello di Montalcino”-ról ismert. Borkóstolón (Brunello) veszünk részt, ahol szinte magától értetődőnek érezzük, ahogyan a finom borok kóstolgatásával kényeztet minket Toszkána. Tovább utazunk Pienza városába, mely nevét II. Pius pápáról kapta, és a művészetkedvelők felkapott úti célja. „Pius városát” nem feledte az utókor, érdeklődők ezrei keresik fel és csodálják ezt a kedves, ódon kis települést és a főtéren látható négy gyönyörű reneszánsz épületet, melyekben a csodás gótika elemeit is megtalálhatjuk. Egy kis sajtkóstoló vár minket, ahol megízlelhetjük a híres Pecorino sajtot. Montepulciano középkori hangulatú, festői, kis utcákkal tagolt városába érkezve gyalogosan fedezzük fel a gyönyörű toszkán vidék egyik legvonzóbb települését, mely filmforgatások híres helyszíne. Egy kialudt vulkán oldalkatlanában fekszik, ennek is köszönhető messze földön híres bora, a Vino Nobile. Reneszánsz épületei, templomai, évszázadok történetét mesélik. Ezután a Crociani családi pincészetben ízelítőt kapunk a helyi borokból (4 féle bor)-Vino Nobile- és megkóstolunk pár falat ételkülönlegességet is.  A pincészet földalatti, ódon folyosóján a gigantikus boroshordók ejtenek ámulatba. Sikátoros kis utcákon, kézművesek utcáján sétálunk, majd a városnézés után benézhetünk a környék legrégebbi kávézójába, a Caffé Polziano-ba, melynek teraszáról lélegzetelállító panoráma nyílik a toszkán dombokra. Élményekkel telve visszatérünk szálláshelyünkre. (Ár: 35 EUR/fő)

3. nap: Középkori kisvárosok: Pitigliano – Santa Fiora (zenés reneszánsz kóstolóval) – Bagni San Filippo 
A napunkat mesés tájakon barangolva töltjük, körülölve a természet és az ódon világ szépségeivel Monte Amiata csodás vidékén. Középkori időutazásunk a Sforza és az Aldobrandenski család történetével átitatott Santa Fiora hangulatos, középkori kisvárosában folytatódik. Látogatásunkat a hangulatos középkori óváros lábánál fekvő, vízeséssel tűzdelt tavacskánál kezdjük. A rejtett kerttel körülvett tavat a hegyről leereszekedő víz táplálja. Városi sétánkat a térség egyelülálló Robbia kerámiáival díszített Pieve delle Santa Flora templomával folytatjuk. A hagyományokat mélyen őrző városka főterén a Sforza kastély, a gótikus árkád és a két középkori óratorony árnyékában különleges reneszánsz zenés kóstoló repít minket vissza a múltba. Bagni San Filippo fürdővárosa egyike a vidék legkülönlegesebb helyeinek, mely a vulkáni hegy és a természet erői által alkotott, természetes termálvizes medencék és képződmények látványával bűvöl el minket. A lenyűgöző környezetben jó idő esetén fürdőzési lehetőség. Esti fényben vár minket a tufakiszögellés tetején álló, a Lente folyó völgyére néző Pitigliano, mely Olaszország legszebb falvainak listáján szerepel. Épületei és zegzugos kis utcácskái szinte beleolvadnak a sziklákba, mintha azokból faragták volna ki őket. Végigsétálunk a meseszerű település tufába vájt útján a történelmi óvárosban, melyet az egykor itt élt zsidő közösség miatt kis Jeruzsálemnek is neveznek. (Ár: 45 EUR/fő)

4. nap: Cortona a “Napsütötte Toszkána” városa – Arezzo
Elsőként az etruszk eredetű, évszázadok óta változatlan hangulatú Arezzo domboldalra épült városába utazunk. A Dóm, a San Domenico templom és a Piazza Grande és annak Loggia része, melyben éttermek, kávézók és üzletek sorakoznak, mindenkit ámulatba ejtenek ódon szépségükkel. Ellátogatunk Cortona-ba, a mitológiai alak Dardano, Jupiter fiának városába, melynek építészetét a középkori motívumok, apró, szűk utcák szinesítik. A város lenyűgöző látványt nyújt a hegyoldalban, 600 méterrel a tengerszint felett uralja a völgyet, csodás kilátással az alatta elterülő Val di Chiana vidékre. A hosszú védőfal alapjaiban még őrzi az eredeti, impozáns etruszk csodás köveket. A hely hangulata hamar magával ragad, ahogyan a főtéren ránk tekint a városháza XII. századi, csipkés tornya, az utcákat átszövik az ódon paloták történelme, a főtéren a kávézók színes asztalkái, valamint a helyiek és a turisták vibráló kavalkádja hívogat.

5. nap: Hazautazás
Hazaindulás Budapestre, folyamatos utazással és rövid pihenőkkel, érkezés a késő esti órákban.

MÁMORÍTÓ TOSZKÁNA 2019
5 nap/4 éj
Időpontok Részvételi díj
Ft/fő
2019.10.04-08. 69 900
Zárt csoportokra vonatkozó ajánlatokat kérje irodánktól!Felárak:


EGYÁGYAS FELÁR NÉLKÜL FOGLALHATÓ!
két,-háromágyas szobában garantált társítással,
indulást megelőző 20 napig!
Egyágyas felár (társítás nélkül): 19 900 Ft/fő/ turnus
Vacsora felár: 17 900 Ft/fő/ turnus
Audio guide: 2 500 Ft/fő/ tartózkodásKedvezmények:
3.ágyon 12 évig: -10% az alapárból

Üdülőhelyi díj: 8 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)

Felárak és belépők:
Fakultatív programok
(min. létszám: 25 fő):
– Montalcino – Pienza – Muntepulciano: 35 EUR/fő
– Középkori kisvárosok: Pitigliano – Santa Fiora – Bagni San Filippo: 45 EUR/fő

Belépők ára összesen: kb. 20 EUR/fő
Arezzo/ Szent Ferenc templom: kb. 8 EUR/fő
Pitigliano/ Orsini Palota: kb. 3,5 EUR/fő
Pitigliano/ Zsinagóga: kb. 5 EUR/fő

Audio-guide: 2 500 Ft/fő/tartózkodás

Üdülőhelyi díj: 8 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)
Minimum létszám: 35 fő

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (570 Ft/fő/nap), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő 12 éven felül), az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a  fakultatív programokat, felárakat és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat, audio guide használatát.

Szükséges útiokmány: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.

Külön fizetendő: 12 év felett foglalási díj 1 500 Ft/fő. Storno biztosítás 1,3%.


Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Ország

Város

Irányítószám

Telefonszám

Megjegyzés

Érkezés:
Távozás: