SkyTravel Utazási IrodaSkyTravel Utazási Iroda
Elfelejtett jelszó?

Karácsony Erdélyben, szeretettel

2018102518ZSE

Karácsony Erdélyben, szeretettel

Karácsonyi rege ha valóra válna, Igaz boldogság szállna a világra. „ (Ady Endre)

Van még látnivaló, melyről nem tudunk? Vannak még titkok Erdélyben? A válaszunk: IGEN!

Karácsonyi programunkon kényelmesen sétálhatunk a Székely székek “anyavárosában” Székelyudvarhelyen. Szentléleken, Gyímesbükkön, meggyőződhetünk Tamási Áron mondatainak igazságáról: A Székely tüzéhez hívja az idegent, és saját melegét is odaadja! Karácsony este együtt vagyunk, az “Emberek a havason” hőseivel. Eljön hozzánk “Menyből az angyal”, Kilyén Ilka lélekerősítő műsorával, és az egymást erősítő együttlét legfontosabb üzenetével. Erőt meriteni, és erőt adni. Utazzunk együtt, és várjuk együtt a ” Karácsonyi rege igaz boldogságát.”

4nap 3éj

IDŐPONTOK
AUTÓBUSSZAL:
december 23 58.300 Ft
Ország: Románia
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busz

1. nap: Szeged–Budapest–Ártánd–Marosvásárhely és Székelyudvarhely (680 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről a Budapest–Ártánd (határátkelő) útvonalon. Tovább utazva pihenőkkel érkezünk Marosvásárhelyre, ahol a Rózsák tere után a Teleki Tékába látogatunk, ahol a Bolyaiak emlékszobáját is megtekintjük majd megtekintjük a Kultúrpalotát. Székelyudvarhelyre az esti órákban érkezünk, ahol 3 éjszakán át lesz szállásunk. Vacsorát követően kedvünkre sétálunk a városban.

2 nap: Medve-tó – Szováta – Korond – Farkaslaka – Székelyszentlélek: kenyérsütés és szenteste (190 km)

Reggelit követően Szovátára utazunk ahol sétálunk a már-már ikonikus Medve-tó partján. Parajdon át érkezünk Korondra, ahol vásárolhatunk a színes kerámiákból és csergékből. Kalandozásunkat folytatva tovább utazunk Farkaslakára, ahol rövid pihenőt tartunk Tamási Áron szülőhelyén, megtekintjük síremlékét. Délutánra érkezünk Székelyszentlélekre, egy igazi székely településre, ahol gyönyörködhetünk a szebbnél-szebb székely kapuk látványában. Különleges, elfelejtett ételek, ízek kóstolója (kenyér sütés, zsíroskenyér, pálinka, tejfölös lepény…), italfogyasztással, népzenével vár Bennünket. Visszatérve szálláshelyünkre karácsonyi vacsoránkra készülünk, melyet a szállodában fogyasztjuk el. Vacsoránkat követően Killyén Ilka ünnepi előadásán veszünk részt. Éjfélkor a közeli Romai Katolikus Ferences templomba sétálunk karácsonyi misére!

3. nap: Csíkszereda-Csíksomlyó-Mádéfalva. Az 1000 éves határ és a Gyimes. (110 km)

Reggelit követően átutazunk a Hargitán Csíkszeredára. Megtekintjük a késő reneszánsz kori Mikó várat (kívülről) és a Millenium Katolikus Templomot majd Csíksomlyóval folytatjuk az ismerkedést, mely mára a nemzeti együvé tartozás szimbólumává vált! A Fügéstetőn át érkezünk Gyimesbükkre, az ezer éves határhoz. A gyimesek látványa minden évszakban különleges, mind a táj, mind az itt élő csángók életvilága maradandó élmény. Helyi köményes pálinkával üdvözölnek bennünket melyet követően melengető csorbaleves lesz a mai ebédünk. Megtekintjük a felújított Őrházat, elsétálunk a Kontumáci kápolnához és a Rákóczi várhoz. Felkeressük a Mádéfalvi emlékoszlopot, ahonnan elindult a bukovinai székelyek kálváriája és élettörténete. Szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap: Székelyudvarhely-Agyagfalva-Segesvár-Gyulafehérvár-Arad–Szeged–Budapest (650 km)

Reggeli után hazafelé indulunk Agyagfalvára, a székelyek nemzetgyűléseiének színhelyére, mely a „székelyek rákosmezeje”. Megtekintjük emlékművét. Fehéregyháza-Segesvár útvonalon, szász városokon keresztül Gyulafehérvárra érkezünk, ahol bepillantást teszünk Erdély leghíresebb románkori székesegyházába. Déván keresztül a Maros völgyén át Aradon búcsúzunk Erdélytől a sokat megélt szabadság szobornál. Nagylakon keresztül utazunk hazafelé. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest–Ártánd útvonalon csatlakozó utasaink hazautazásnál ezt kérjük, vegyék figyelembe!) Érkezés Budapestre a késő esti órákban.


Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Ország

Város

Irányítószám

Telefonszám

Megjegyzés

Érkezés:
Távozás: