SkyTravel Utazási IrodaSkyTravel Utazási Iroda
Elfelejtett jelszó?

Jókedvű Január Lappföldön!

2018122101TEN

Jókedvű Január

2019. január 17-20. (4 nap-3 éj)

Minimum létszám 25 fő

kari__38_

 

Van valami csodálatos titok Lappföldön, ami nemcsak a kicsiket, de a felnőtteket is magával ragadja, mesés hangulatba repíti, és egy életre szóló közös családi élménnyel gazdagítja!
És nem csak Mikuláskor! Lepje meg szeretteit Karácsonyra egy különleges ajándékkal, és töltsenek egy hosszú hétvégét Lappföldön!

Nem véletlen, hogy a Mikulás is ezt a helyet választotta! A gyerekek kedvence itt, Rovaniemiben fogadja a világ minden tájáról érkezőket, hogy elmesélje nekik, milyen sok helyen járt miközben teljesítette a gyerekek kívánságát, azaz Rudolf segítségével kézbesítették a karácsonyi ajándékokat.
A Mikulást nem csak a sarkköri irodájában láthatjuk, hanem egy titkos erdei kunyhóban is, ahol pattogó kandalló mellett csak a magyar gyerekeket várja, hogy meghitt hangulatban személyesen találkozzanak. Lappföldön nemcsak a Mikulással, hanem az őt mindenben segítő manókkal is találkozhattok! Sőt, ha kedvetek van, Ti magatok is manóiskolások lehettek!

Gyertek el a világ legrövidebb és legviccesebb iskolájába, ahol mindig, mindenki csak kitűnő manóbizonyítványt kap, és olyan tantárgyak lesznek, mint az Óriás Szaloncukor Cipelés, Hóvarázslás, vagy Mézeskalácssütés a Manópékségben.
Kíváncsi vagy, miért van a Manóprofesszorok csomagjában több kiló kockacukor, miért van „elsőbbség adás kötelező” KRESZ-tábla a folyóban, és miért látod a repülőgép ablakából rénszarvasagancs formájúnak a város utcaszerkezetét? Ha igen, gyertek velünk Finnországba, ahol további álmaitok is valóra válhatnak, hiszen átlépjük az Északi Sarkkört, utazunk rénszarvas- és husky szánkón és meglessük a postamanókat. Kell-e nagyobb élmény, mint egy erdei farmon 100 huskyval találkozni, hallgatni a sámán meséjét és „repülni” a kutyák vontatta szánkón?! Az utazás során az is kiderül, hogy anyukád, vagy apukád vezeti ügyesebben a motorosszánkót, megtudhatod, hogy ki az a „Hópelyhecske”, és miért nincs jó híre a torkos borznak.

A „Jókedvű Január” programot választó utasaink különleges szálláshelyen, jellegzetes finn faházakban fognak lakni, ahol minden családnak saját szaunája is lesz! A 3 éjszaka, 4 napos utazás során sokféle mesés hangulatú programmal várunk benneteket. Itt a szabadidő is rendkívüli, hiszen a gyerekek remekül ellesznek a szálloda kertjében és a Manóiskola kinti és benti programjain. Ha sportolni szeretnétek, akkor jobb helyen nem is lehetnétek, hiszen a szálloda a helyi sípálya közvetlen szomszédságában van!

Megjegyzés: a programok sorrendje változhat

 

1. nap január 17. csütörtök

Utazás Lappföldre a Finnair menetrend szerinti járataival. Átszállás Helsinkiben.

11:35 – 14:55 Budapest – Helsinki

Rövid panoráma városnézés autóbusszal Helsinkiben

20:05 – 21:25 Helsinki – Rovaniemi Autóbusztranszfer a szállodába.

 

Kötelező félpanziós vacsora a szállodában

 

2. nap január 18. péntek

Reggeli a szállodában.

 

Délelőtt közös kirándulás autóbusszal az Északi-sarkkörön található Mikulásfalvára.

 

A gyerekeknek lehetősége adódik, hogy a világ minden részéről ideérkező társaikkal együtt személyesen találkozzanak a Mikulással, aki a dolgozószobájában fogadja a vendégeket. Ellátogatunk a Mikulás Postahivatalába is, ahol szorgos postásmanók válogatják a színes-rajzos borítékokat. Megkeressük a magyar gyerekek leveleit, átlépjük együtt a sarkkört, mely ceremóniát nemcsak közös fénykép, hanem névre szóló oklevél is tanúsít.

 

 AJÁNDÉK: Mikulásfalván ajándékként minden manóiskolás kisgyerek részt vehet egy 15 perces minihómobilozáson!

 

Szabadidő, vásárlási lehetőség, ebéd egyénileg Mikulásfalván. A program végeztével visszatérés a szállodába, vagy fakultatív program lehetőség.

 

Délutáni fakultatív program felár ellenében: Látogatás egy huskyfarmon, husky szánkótúra.

Ellátogatunk egy erdei husky farmra, ahol nem kevesebb, mint 75 kékszemű husky várja a gyerekeket. Különleges élményben lesz részük, hiszen kipróbálhatják a havas tájon utazó “lapp taxit”, a husky vontatta szánkót, azaz mindenki részt vehet egy kb. 25 perces erdei kutyaszánkózáson.

A pálya nyomvonala a hóviszonyok függvénye! Forró italok a farmon tábortűznél.

 

Este  Törpi Manóiskola – közös mézeskalácssütés

 

Kötelező félpanziós vacsora a szállodában

 

3. nap január 19. szombat

Reggeli a szállodában

 

Délelőtt fakultatív program felár ellenében:

Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon – „saját Mikulással”

A félig vadon élő rénszarvasok, és gazdáik egy hangulatos erdei farmon fogadják a Manóiskola növendékeit.
Látogatásunk során megismerkedhetünk a lappok legendáival, hagyományaival és a “kota” sátorral, ahol a helyi sámán egy szép mesével várja a gyerekeket. Népviseletbe öltözött lapp barátaink bemutatót tartanak rénszarvasszánkó hajtásból, s miután ellestük a fortélyokat, a csoport tagjai is mehetnek egy rövid szánkókört!

A prémekkel bélelt szánkó varázslatos erdei környezetben siklik, s mire visszatérünk a lapp kunyhóhoz, újabb meglepetésben lesz részünk: minden résztvevő rénszarvasszánkó kategóriára érvényes nemzetközi jogosítványt kap. A nap fénypontja azonban a Mikulással való személyes találkozó lesz, aki külön a Tensi manók kedvéért érkezik a farmra, hogy a pattogó kandalló mellett, egy meghitt, családias hangulatú ünnepség keretében adja át ajándékait a gyerekeknek. Lesz idő beszélgetni és fényképet, videót készíteni a Mikulással, átadhatjátok a számára készített rajzokat és fülébe súghatjátok, hogy minek örültetek a legjobban az ajándékok közül, illetve mit szeretnétek Karácsonyra.

 

Késő délután szabad program, vagy érdeklődés esetén fakultatív Múzeumlátogatás magyar vezetéssel (érdeklődés esetén, a helyszínen történő jelentkezéssel) vagy

 

Fakultatív hómobil túra felár ellenében. Időjárásfüggő program!

Vendégeink egy motoros-szánvezetési villám tanfolyamon vesznek részt, ahol megismerik ennek a különleges járműnek a kezelését. A hómobilokon kettesével ülve haladunk. Először mindenki biztonságos körülmények között, sík terepen próbálhatja ki tudását és bátorságát. Ezt követően a túra erdei nyomvonalat követve konvojban halad.

Fontos tudnivalók:
A kirándulást jellemzően felnőtteknek ajánljuk! Gyerekek 14 éves kor alatt még utasként sem ülhetnek a hómobilokon, számukra a finn vezető által húzott szánkóban biztosítunk helyet. Átlagos téli időjárás esetén a túra így is nagy élmény a gyerekek számára, ám zord hideg és fagyos szeles körülmények között a gyerekeknek nem ajánljuk ezt a kirándulást. A túrára jellemzően az esti órákban, a manóiskolai foglalkozással egy időben kerül sor.

Késő délután  Törpi Manóiskola: karácsonyi barkácsműhely, közös ajándékkészítés a gyerekekkel, majd ünnepélyes bizonyítványosztás.

 

Ne feledjétek! Ebben az iskolában minden manótanuló csak kitűnő bizonyítványt kaphat! 

 

Kötelező félpanziós vacsora a szállodában

4. nap január 20. vasárnap
Reggeli a szállodában, majd indulás a repülőtérre, közben kb 1,5 órás megállás Mikulásfalván.

 

Hazautazás a Finnair menetrendszerinti járataival, átszállás Helsinkiben:

14:10 – 15:30 Rovaniemi – Helsinki
17:10 – 18:30 Helsinki – Budapest

Szállás: Chalet Hotel Ounasvaaran

A jellegzetes finn faházakból álló üdülőtelep csodálatos természeti környezetben, a Kemijoki folyó és a rovaniemi sísánc lábánál, a belvárostól kb. 10 perc autóbusz transzfer távolságra. Minden ház saját szaunával és felszerelt konyhával rendelkezik. A szállodának saját étterme, bárja, kandallós társalgója, játékszobája, számi kotája és egy, a tó parton található tradicionális finn szaunája van. Elhelyezés: Családonként, helyi stílusú faházakban, melyek méretük és befogadóképességük szerint többfélék: kisebbek (max 4 főre) és nagyobbak (max 6 főre). 6 főnél nagyobb családok, vagy baráti társaságok esetén egyedi ajánlatot készítünk.

 

„Kis ház” – min: 1 fő, max. 4 fő elhelyezésére alkalmas

Felszereltsége: földszinten: egy nappali sarokkal kiegészített hálószoba két ággyal és egy szófával, továbbá mini-konyha, szauna, zuhanyzó/WC, hajszárító, TV, WI-FI, terasz. A 3. és a 4. ágy a házikó alacsony belmagasságú padlásterében kialakított vagány kis kuckóban található, mely a ház belső, kicsit a kelleténél meredekebb falépcsőjén közelíthető meg. Az emeleti elhelyezést a megközelíthetősége miatt időskorú, vagy mozgásában korlátozott utasoknak nem ajánljuk!

 

„Nagy ház” – min: 4 fő, max. 6 fő elhelyezésére alkalmas (min. 4 főágy foglalandó!)

Felszereltsége: földszinten: egy nappali szófával, 1 hálószoba dupla ággyal, továbbá mini-konyha, szauna, zuhanyzó/WC, hajszárító, TV, WI-FI, terasz. Az emeleten a padlástérben kialakított hálószobában további 2 ágy található, mely a ház belső, kicsit a kelleténél meredekebb falépcsőjén közelíthető meg. Az emeleti elhelyezést a megközelíthetősége miatt időskorú, vagy mozgásában korlátozott utasoknak nem ajánljuk!

részvételi díj tartalma:

– repülőjegy a Finnair menetrendszerinti járatain, turista
Rovaniemi-Helsinki-Budapest útvonalon, fejenként 1 feladott csomaggal, fedélzeti étkezés nélkül
– rövid panoráma városnézés Helsinkiben

– 3 éjszaka szállás idegenforgalmi adóval

– svédasztalos reggeli
– repülőtéri transzferek
– autóbuszos kirándulás Mikulásfalvára, találkozás a Mikulással
– magyar nyelvű idegenvezetés
– gyermek animáció:  Manóiskola (esti közös programok, mint mézeskalácssütés,

kézműves foglalkozás, játékos feladatok

” Mikuláscsomag”, azaz alábbiakkal szeretne örömet okozni a programra jelentkezett családoknak:

– meglepetés ajándék a Mikulástól

– ajándék 15 perces minihómobilozás a gyerekeknek Mikulásfalván

A részvételi díj nem tartalmazza:
– KÖTELEZŐ félpanziós vacsora

Felnőtt: 48 000 Ft/fő/3 alkalom ital nélkül
Gyermek (0-2 év): ingyenes

Gyermek (2-4 év): 12 000 Ft/fő/3 alkalom, ital nélkül

Gyermek (4-12 év): 24 000 Ft/fő/3 alkalom, ital nélkül
– repülőtéri illeték: 59 000 Ft/fő (felnőtt és gyermek 0-12 év)
– fakultatív útlemondási biztosítás: 1,5%, gyermekes családoknak javasoljuk a megkötését!
– fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
– fakultatív programok díja

– Javasoljuk utasbiztosítás megkötésé (baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás), kérje  munkatársunk személyre szabott egyedi ajánlatát!

Fakultatív programok

Fakultatív programok előzetes jelentkezés alapján

A * -gal jelzett fakultatív programok minimum 20 fő, míg
a **-gal jelzett túra minimum 10 fő jelentkezése esetén valósulnak meg:

 

*Exkluzív Mikulás Ünnepély egy rénszarvas farmon:

Felnőtt: 49 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-12 év): 44 000 Ft/fő

 

*Husky farm 25 perces szánkózással:

Felnőtt: 49 000 Ft/fő
Gyermek (0-2 év): ingyenes
Gyermek (2-12 év): 44 000 Ft/fő

**Erdei hómobil szafari – transzferrel – minimum 10 fő jelentkezése esetén
A részvétel feltétele az érvényes vezetői engedély felmutatása.
A túra során a jármű biztosított, de esetleges baleset esetén 980 euró önrész fizetendő!

Felnőtt ( ketten egy hómobilon): 42 000 Ft/fő
Egyedüli használat felár: 20 000 Ft/fő
Gyermek (4-14 év): 35 000 Ft/fő

 

Termoruha: Amennyiben utasaink mindkét farmprogramra jelentkeznek , azaz befizetnek az Exkluzív Mikulás ünnepély egy rénszarvas farmon és a Husky farm fakultatív kirándulásra is , úgy a termoruhát ( bakancs, overall, sapka, sál, kesztyű, maszk ) ingyenesen biztosítjuk a 2. naptól a hazautazás előtti napig.

 


Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Ország

Város

Irányítószám

Telefonszám

Megjegyzés

Érkezés:
Távozás: