SkyTravel Utazási IrodaSkyTravel Utazási Iroda
Elfelejtett jelszó?

Izrael – körutazás a Szentföldön a március 15-i hosszú hétvégén

2016012007BO

Izrael – körutazás a Szentföldön a március 15-i hosszú hétvégén

Idõtartam: 5 nap

A Szentföldet mindenkinek látnia kell korra, felekezetre való tekintet nélkül. Izrael látnivalói semmi mással nem hasonlíthatók össze, megelevenedik a történelem az õsi utcákban, épületekben, tájakban. Ám Izrael nem csak a történelemrõl és a vallásról szól – gyorsan fejlõdõ színes és kreatív jelene miatt is érdemes meglátogatni.
Új programunkban a nyüzsgõ, kozmopolita tengerparti nagyváros Tel-Aviv és az õsi kikötõ Jaffa megtekintése után a Genezáreti-tó szent helyeit látogatjuk meg Jézus nyomában. Ezután Jeruzsálem, három világvallás szent helye töltheti el áhítattal – a város mindenkire hatással van.
A Holt-tenger holdbéli tája és a gyógyító hatású 33%-os sótartartalmú vize, Földünk legmélyebb szárazföldi pontja és a Heródes által épített Massada-erõd elementáris erejû története zárja körutazásunkat, melyet garantáljuk, hogy sosem felejt el.

Az út kiemelkedõ értékei:

 • Utazás közvetlen repülõjárattal
 • Izrael legjelentõsebb látnivalói
 • Kiemelkedõ tudású, magyar nyelvû helyi idegenvezetõ
 • Színvonalas, középkategóriájú szállodák
 • Tartalmas programok belépõvel

Szállás Tiberiasban: a dombtetõn, a városközpont közelében található 3*-os Prima Galil Hotelben. A szálloda tetõteraszán úszómedence és napozóterasz mûködik, ahonnan csodálatos a kilátás a városra és a Genezáreti-tóra. A légkondicionált szobák modernek, kényelmesen berendezettek, tv-vel, széffel, hûtõgéppel, tea- és kávéfõzõvel felszereltek. A szálloda egész területén ingyenes a Wi-Fi szolgáltatás.

Szállás Jeruzsálemben: a modern, város bejáratánál található nemrégiben felújított 4*-os Prima Park Hotelben. A belváros és az óváros villamossal néhány perc alatt elérhetõ. A szobák légkondicionáltak, tv-vel, széffel, hûtõvel, kávé- és teafõzõvel felszereltek. Az egész szálloda területén ingyenes a Wi-Fi.

Március 11.
Elutazás Tel Avivba közvetlen Wizz Air járattal (06.05-10.20). Megérkezés után Tel-Aviv és az õsi kikötõváros Jaffa felfedezése.Tel-Aviv az öröm városa – tengerparti sétányán sorakozó jobbnál jobb éttermek, szórakozóhelyek, gyönyörû tengerparti strandok, felhõkarcolók.
A hófehér bauhaus stílusban épült házak, Jaffa mûvészek által megújított óvárosa, kreatív lakói mind-mind rendkívül vonzóvá teszik a várost a látogatók és a helybéliek számára is. A jaffai dombról csodálatos kilátás nyílik a kikötõre és Tel-Avivra.
Továbbutazás Tiberiasba, a Genezáreti-tó partján található városba. Szállás Tiberiasban.

Március 12.
Egész napos autóbuszos kirándulás a Genezáreti-tó szent helyeire Jézus nyomában: Nyolc Boldogság hegye, Ferences Kápolna (a Hegyi Beszéd színhelye), Capernaum, Szent Péter háza, a régi zsinagóga és az Úr Asztala Kápolna, Tabgha – a kenyér és halszaporítás helyszíne, Yardenit a hagyomány szerinti keresztelõhely, majd elutazás Názáretbe, az Angyali Üdvözlet templomát tekintjük meg. Szállás Tiberiasban.

Március 13.
Elutazás kora reggel Jeruzsálembe, ahol egész napos városnézés: Olajfák-hegye, Getshemane kert, Nemzetek Temploma, majd a Szulejmán által épített fallal körülvett Óváros: Zion kapu, zsidó negyed, Siratófal, a keresztény és arab városrészek,a Via Dolorosa és a Golgotán lévõ Szent Sír Templom megtekintése. Szállás Jeruzsálemben.

Március 14.
Szabadnap Jeruzsálem további egyéni felfedezésére vagy egész napos fakultatív kirándulás:
Kirándulás a Holt-tengerhez (csoportos fakultatív program magyar idegenvezetéssel): 39 000 Ft.
Utazás a világ egyik legmélyebb és legsósabb természetes tengeréhez strandolási lehetõséggel, Massada – a világ nyolcadik csodájának tartott Heródes kori erõd – maradványainak megtekintése, ami az ország leglátványosabb régészeti lelõhelye, ismerkedés a zelóták történetével, utazás drótkötélpályás felvonóval.

Szállás Jeruzsálemben.

Március 15.
Reggeli után transzfer a repülõtérre, visszautazás Budapestre a Wizz Air közvetlen járatával (11.15-13.45).

Az út ára:

(Ft/fõ, kétágyas szobában)

 

 

Indulás elõtt legalább két hónappal foglalva:

 

149 000 Ft

Indulás elõtt legalább egy hónappal foglalva:

 

149 000 Ft

Indulás elõtt kevesebb, mint egy hónappal foglalva:

 

169 000 Ft

 

 

Az ár tartalmazza:

 • repülõjegy Budapest – Tel-Aviv – Budapest útvonalra Wizzair járataira utasonként egy kis kézipoggyász (max. 42 x 32 x 25 cm)
 • 2 éj szállás Tiberiasban a Prima Galil Hotelben***
 • 2 éj szállás Jeruzsálemben a Prima Park Hotelben****
 • izraeli büféreggeli (péksütemény, tojásételek, saláták, sajtok, sajtkrémek, joghurt, gyümölcslevek, zöldségek, gyümölcsök, kávé, tea)
 • repülõtéri transzferek különbusszal
 • a feltüntetett programok belépõkkel, helyi magyarul beszélõ idegenvezetõvel

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülõtéri illetékek 49 000 Ft
 • Borravaló (a helyszínen kötelezõen fizetendõ): 35 USD/fõ

Választható felárak:

 • Egyágyas felár: 79 000 Ft
 • Félpanzió felára: 9 900 Ft
 • Fakultatív egész napos kirándulás a Holt-tengerhez és Massadára: 39 000 Ft
 • Nagy méretû kézipoggyász felára (max. 56 x 45 x 25 cm) : 9 400 Ft/db oda-vissza
 • Feladott poggyász felára (max. 23 kg): 23 600 Ft/db oda-vissza
 • Feladott poggyász felára (max. 32 kg): 29 800 Ft/db oda-vissza

Megjegyzés:

Minimum létszám: 20 fõ

 


Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Ország

Város

Irányítószám

Telefonszám

Megjegyzés

Érkezés:
Távozás: