SkyTravel Utazási IrodaSkyTravel Utazási Iroda
Elfelejtett jelszó?

Izrael Jordánia körutazás

2018010201BB

GAZDAG IZRAEL – JORDÁNIA KÖRUTAZÁS

thaifold2

2018.április 22 – május 1.

 

  1. nap:    Budapest – Ajalon völgy – Jeruzsálem

Érkezés után találkozunk a kinti idegenvezetővel, majd elindulunk az Ajalon völgybe, ahol megtekintjük a Latrun trappista rendi kolostort. Innen Tel Bet-Semesbe, ahol a  Biblia említése alapján ide került vissza a frigyláda a filiszteusoktól. Majd Tel Azekaba, Dávid és Góliát harcának helyszínére megyünk. Jeruzsálemben, a Hadrianus római császár által épitett  út mentén érkezünk szálláshelyünkre. A szobák elfoglalása és vacsora Jeruzsálemben.

  1. nap: Jeruzsálem

Reggeli után a napot az Izrael Múzeumban kezdjük, mely a világ egyik legnagyobb múzeuma. Megnézzük a Heródes korabeli város makettjét és a Könyv Szentélyét, ahol a holt-tengeri tekercseket őrzik. Majd el- látogatunk a múzeumba, ahol az archeológiai judaika – zsidó vallás – és a keresztény vallás műtárgyait tekintjük meg. Délután a Damaszkusz-i kapuval szemben lévő Kerti Sírt, séta a Via Dolorosán és a Szent Sír Templomot fedezzük fel. Szabad idő a bazárban. Szállás, vacsora Jeruzsálemben.

Fakultativ esti program- buszos városnézés a város fõbb látványosságaival: Óvaros falai,Olajfák hegye,Knesset,új varos,stb.

Az ár a jelentkezők számától függ (kb.10-20 Euro/fő).

  1. nap:   Jeruzsálem

Reggeli után a Jaffa kapuhoz érkezünk.Séta a Jaffa es Sion kapuk között.Gyönyörű panoráma az új városra.Örmény negyed,Szent James templom mellett (1192 -ben épült Szaladin beleegyezésével) a Zsido negyedbe erkezunk.Cardo,Szeles fal,zsinagogak.Az elso,a Ramban zsinagóga.1267-ben épült.A Haszid,még pedig 1701-ben.Tovább látogatunk a 4 szefard (spanyol) zsinagógában.1500 es 1700 között épültek.Szabad idő,vásárlás.Befejezzük a napot a  Siratófalnál. Szállás, vacsora Jeruzsálemben.Vacsora után,lehetőség a jeruzsálemi piacon sétálni.

  1. nap: Jeruzsálem

Reggeli után az Olajfak hegyére érkezünk. Getsemane kert és a Minden népek temploma, Innen sétálunk tovább megtekintve Absolon emlékoszlopát és Zakariás próféta sírját.David király városa.Látogatás Jeruzsálem legrégibb részén.A cananiták által épült falak.Ezekias és Nehemia falai.A sziluán forrás és medence.Ezekias es a cananita csatornák. Jeruzsálem,a 4000 éves város.Befejezzük a napot,az új városban.Ben Yehuda sétány.Szabad idő, vásárlás. Szállás, vacsora Jeruzsálemben.

  1. nap: Jeruzsálem- Kasser el Yahud –Amman

Reggeli után utunk Jordániába vezet.Mielőtt átléptük a jordán határt,látogatás a Jordán folyó partján.Kasser Al-Yahoud az a hely, ahol Jézus Krisztust megkereszteltek.Azután utunk a határ felé vezet, majd határátlépés.,A Jordán Kiralyságba érkezünk,ahol a helyi idegenvezető vár.Utunk Ammanba vezet.Szállás, vacsora.

  1. nap: Amman- Madaba – Nebo-hegy – Petra

Reggeli, majd a Nebo-hegyhez utazunk, ahol Mózes megláthatta az „Ígéret Földjét”. A szent helyen emelt templomtól belátható Jericho és Jeruzsálem is. Itt temették el Mózest.

Utunkat a mozaikok híres városában, Madabában folytatjuk, a világ egyik legnagyobb mozaik együttesének otthonában. A Szent György görög-ortodox templomban található 2 millió színezett kőből álló VI. századból visszamaradt bizánci mozaik az egyik leghíresebb, amely Jeruzsálem és a Szentföld térképét ábrázolja.

Érkezés Petrába, kirándulás a rózsa vörös sziklába vájt városban. Hatalmas ősi kanyonok fedezékében található Jordánia egyik leggyönyörűbb városa, a nabateus arabok egykori fővárosa, Petra. A világörökség része, melyet a Közel-Kelet egyik legnagyobb látványosságaként tartanak számon. Az egy kilométeres gyalogút végén elénk tárul a vörös homokkőbe vájt, mintegy 40 méter magas, szinte égbe nyúló “Khaznat al-Faraun”, a Fáraó Kincstára. A kincstár szobrait, falfülkéit és oszlopait valószínűleg az ókori görögök emelték. Jordánia eme gyönyörű városának szívében, római kori romok lenyűgöző látványa tárul fel. A letűnt korokat idézi, a hatalmas színház is, melynek 33 lelátó-sora több mint 3000 nézőt fogadott be. Szintén a rómaiak emelték a 2. században a Petra forgalmas központján végigfutó oszlopokkal szegélyezett utat, melyet egykoron piaci árusok népesítettek be. Vacsora és szállás Petrában.

  1. nap: Petra-Holt Tenger-Tiberias

Reggeli, majd visszatérés Izraelbe. Ha az idő megengedi,fürdesi lehetőség a Holt-tengerben.Maid utazas északra,Tiberiasba.Szállás,vacsora.

  1. nap:Tiberias-Katzrin-Galileai tó

Reggeli,majd utazás Katzrinban,a Golan legnagyobb településére, ahol megnézhetjük, hogyan működik egy olajprés üzem. Innen utazunk tovább Jézus városába, Kapernaumba, majd Tabghára, a kenyérszaporítás helyszínére, ezután Mensa Christi és a Boldogmondások hegye következik.Látogatás egy kibucban.Fürdési lehetőség a Galileai tóban.Szállás ,vacsora Tiberiasban.

9.nap:Tiberias-Tel Dan-Cfat

Reggeli után, Tel Danba látogatunk el, ahol Ábrahám az ígéret földjét elérte. Innen Fülöp Cézáreája mellett elhaladva, Hácór kánaáni várost nézzük meg., mely óriási, 40 000 lakosa lehetett. A Kr. e. 13. század végén teljesen elpusztult, minden bizonnyal Józsué honfoglalása következtében. Csak Salamon király idejében épült újjá a város.Továbbhaladunk Izraelnek legmagasabban fekvő városában – Cfat (980 méteren),egyike a zsidóság által szentnek tartott négy városnak Hebron, Jeruzsálem és Tiberias mellett. A kaballa központja. (A kaballa olyan tan, amely a zsidóság misztikus vonatkozásaival foglalkozik. Az ezoterikus tanítások a kapcsolatot magyarázzák a végtelen, örök és misztikus Teremtő és a véges és halandó teremtett világával.)  Városnézés a 16. században épült városban,ahol spanyol zsidók telepedtek le miután 1492-ben kitoloncolták őket az országból. Zsinagógákat,imaházakat épitettek.A kaballával foglalkoztak. Visszatérés Tiberiasba szállás, vacsora.

10.nap: Tiberias- Tábor hegy-Megiddo- Budapest

Reggeli után, a Tábor hegy felé indulunk.Az Ószövetség szerint a bírákok korában (a királyság előtt) innen indult Bárák serege Sisera hada ellen. Az Újszövetség által feljegyzett esemény,itt volt Krisztus színeváltozása, tehát Jézussal együtt megjelennek Mózes és Illés próféták is.Megnézzük Antonio Berluzzi által épitett templomot.Gyönyörú panoráma nyilik Názáretre és az Izrael völgyre. Tovább utazunk Megiddoba. A Biblia szerint (Jelenések Könyve 16,12-16) itt fog sor kerülni a végső csatára, az Armageddonra is, amikor a „fenevad” erői összecsapnak Isten hadaival.Látogatás a városban, ahol Salamon király palotát es istállókat épittetett. Majd indulunk a Ben Gurion repülőtérre. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj: 369.500,- Ft / fõ

– 10.000,- Ft. 3 hónappal indulás előtt

Az úton az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:repülõjegy az ElAl –UP légitársaság menetrendszerinti járatára, 8 kg kézipoggyász, elhelyezés 3 csillagos szállodákban, kétágyas, zuhanyzós / WC-s szobákban, büféreggeli, menüvacsora, magyarnyelvû idegenvezetés, transzferek, a körutazás klímaberendezéssel ellátott buszokkal történik

Szolgáltatásaink nem tartalmazzák:
az ajánlott borravalók (napi  7,- USD), reptéri illeték ( 69.000,- Ft./fő), belépõk kb 55,- USD/fő, BBP bizt.6 590,- Ft/fő/nap, 23 kg bőrönd 29.000,- Ft. / (2 főnek is elég)

Izraeli határátlépési illetéket 30,- USD/fő, jordán határátlépési illetéket 15,- USD/fó, egyágyas felár: 115.000,- Ft./fő

 


Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Ország

Város

Irányítószám

Telefonszám

Megjegyzés

Érkezés:
Távozás: