SkyTravel Utazási IrodaSkyTravel Utazási Iroda
Elfelejtett jelszó?

Dunakanyar gyöngyszemei 1 napos kirándulás nyíregyházi indulással

2018012502GR

Dunakanyar gyöngyszemei: Visegrád, Esztergom, Szentendre

IMG_0918

1 napos kiránduló program autóbuszos utazással, idegenvezetéssel

Időpontok: 2018.március 10, április 28.

Az autóbusszal Budapesten keresztül utazva utunk Visegrádra érkezik. A Dunakanyar szívében elterülő város korábban királyi székhely volt. A fellegvár megtekintése a célunk ahol a vártörténelmet élheti át az utazó IV.Béla király uralkodásának kezdetétől egészen Mátyás király uralkodásának végéig. A vár számos kiállítást tartogat: Mátyás-kori kőtár, Visegrádi királyi palota története, Királyi konyha, Corvin lakosztály…
 
Visegrádi látogatás után Esztergomba utazunk az autóbusszal, ahol megtekintjük a város legfontosabb és leghíresebb jelképét, a Várhegyen található Esztergomi Bazilikát mely az ország legnagyobb temploma is. A Bazilika megtekintése mellett lehetőség van a Kincstár és a Vármmúzeum látogatására is. A bátrabbaknak javasoljuk, lépcsőzzenek fel a Kupola kilátó és harangtoronyba, hisz remek kilátás tárul szemünk elé a magasban.
 
 Esztergom után Duna kanyar túránk Szentendre városában végződik. Sétás városnézés során a város-központ felé a Főtérre érkezünk. A téren szerb és görög-telepesek iparosok házait láthatjuk, és megcsodálhatjuk a szerb-görög örökséget : a Blagovesztenszka ortodox templomot. A Görög utcán Duna part felé sétálva lehetőség nyílik Kovács Margit keramikusművész múzeumának megtekintésére.
Duna korzón végigsétálva visszaérkezünk a belvárosi sétányra, melyen a Főtér középpontja felé vesszük az irányt a szerbek által állított ortodox kereszthez. Innen elkezdődik a szabadidő, mely során kézműves termékeket, művész tárgyakat lehet vásárolni, vagy ebédelni a Duna korzón sorakozó éttermek egyikében vagy a szűk kis utcácskákban egy kávé mellett is el lehet ütni az időt. Érdemes megnézni a „Szamos Marcipániát” is ahol a manufaktúra és a marcipán múzeum is a szemünk elé tárul.
Részvételi díj    8.900 Ft/fő 

Az autóbusz Debrecenből indul hajnalban, útközben további csatlakozási lehetőségek     
Nyíregyháza, Polgár, Tiszaújváros, Miskolc, Mezőkövesd, Gyöngyös, Hatvan, Budapest
 
Fontos tudnivaló: A program része az autóbuszos és sétás városnézés, valamint az idegenvezető tájékoztatása az út során látványosságokkal kapcsolatban: Visegrádi Vár, Esztergomi Bazilika, Szentendrei sétás városnézés. Belépőjegyek a várba, templomba, múzeumokba külön fizetendőek.


Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Ország

Város

Irányítószám

Telefonszám

Megjegyzés

Érkezés:
Távozás: