SkyTravel Utazási IrodaSkyTravel Utazási Iroda
Elfelejtett jelszó?

Budapesti városnézés Parlamenti látogatással Nyíregyházáról is

2018012503GR

 

Budapesti városnézés, Parlament látogatással

egzotikus_virag1

 
1 napos kiránduló program autóbuszos utazással,idegenvezetéssel

 
Időpontok: 2018.jan. 27, feb. 25, ápr. 14

Klasszikus autóbuszos és sétás városnézés során megtekintjük a klasszicista Budapest főbb látványosságait: a „lapos” Pesten, a Hősök terét, a Városligetet, a Gundel éttermet, a Széchenyi fürdőt, a Fővárosi Nagycirkuszt, az Állatkertet, és a Magyar Mezőgazdasági múzeum épületét: a Vajdahunyad várát .
 
Folytatjuk utunkat a Hősök teréről nyíló Andrássy út gyöngyszemeivel, ahol többek között a régi Zeneakadémia és a Magyar Állami Operaház impozáns épületét is megcsodálhatjuk, valamint a Szent István Bazilikát. Következő látványosságunk az Országháza,  a magyar Parlament . A csoportok a kb. 50 perces vezetés alatt az épület főlépcsőjét, a Kupola termet, Koronázási Jelvényeket,a Szent Koronát az északi vagy Déli társalgót, illetve a Felsőházi vagy Alsóházi üléstermet tekinthetik meg.
A Parlament megtekintése után 1,5 órás szabadidő következik, amely lehetőséget nyújt kávézásra, ebédelésre. Majd újra autóbuszra ülünk, mellyel a Budapestet kettéválasztó Duna folyó fölött átkelve a Budai oldalra jutunk.
 
Buda, római időkből fennmaradt legrégebbi utcájával, a Fő utcával és annak történetével valamint impozáns épületeivel tekintjük át a történelmi részeket, majd az utca végén lévő Clark Ádám térnél (ahol a „0-ás” kilométer-kővel is találkozunk) hegyi menetbe váltunk és felkapaszkodunk az autóbusszal a királyi palotához: a Budai várhoz. Itt a Várnegyed nevezetességeivel ismerkedhetünk, kiemelve: a neogótikus Mátyás templomot valamint a héttornyú Halászbástyát. A Halászbástyáról a pesti oldalt tudjuk áttekinteni felül nézetből valamint a Pestet Budával összekötő hidak sorozatát. A vár hát-oldalán a Tabánon fogunk leereszkedni, ahonnan a város szimbólumához, a Gellért-hegyen  fekvő Szabadság-szoborhoz juthatunk fel. Hazaérkezés az esti órákban.

 
Részvételi díj    7.900 Ft/fő  +  Parlamenti belépés: 2.200 ft/fő

Az autóbusz Debrecenből 06.00-kor indul , útközben további csatlakozási lehetőségek     
Nyíregyháza, Polgár, Tiszaújváros, Miskolc, Mezőkövesd, Gyöngyös, Hatvan, Budapest
Az ár tartalmazza az utazást és az idegenvezető költségét.


Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Ország

Város

Irányítószám

Telefonszám

Megjegyzés

Érkezés:
Távozás: