SkyTravel Utazási IrodaSkyTravel Utazási Iroda
Elfelejtett jelszó?

Barangolás az olasz csizma sarkán – csoportos utazás a március 15-i hétvégén

2017011103BO

Barangolás az olasz csizma sarkán – csoportos utazás a március 15-i hétvégén

Utazás időpontja: 2017. március 15-19.

Kedvezményes ár: 129 000 Ft
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az “olasz csizma sarkán” végighúzódó Puglia tartomány rendkívül színes és változatos látnivalói ellenére még nem tartozik a tömegturizmus célpontjai közé, ezért igazi, háborítatlan olasz hangulat uralkodik itt. A vidéket olajfaligetek és szőlőbirtokok tarkítják, a kisvárosok keskeny utcáin számtalan érdekes látnivalót fedezhetünk fel, és lépten-nyomon a hagyományos olasz konyha remekeibe botlunk.
Fedezze fel velünk Lecce, a “rózsaszín város” barokk emlékeit, a Világörökség részeként számon tartott Alberobello trulloit, Matera sziklába vájt házait és a görög stílusra emlékeztető Ostuni fehérre meszelt, csodálatos óvárosát! Sütkérezzen a tavaszi napsütésben, élvezze a tengert és a Dolce Vitát!

Az út kiemelt értékei:

 • Dél-Olaszország rejtett kincseinek felfedezése
 • Az utazás ideje magában foglalja március 15-ét
 • Szállás Bari központjában, középkategóriás szállodában
 • Utazás Budapestről közvetlen repülőjárattal, kedvező menetrenddel
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

 

Programok:

Március 15.
Elutazás Budapestről közvetlen járattal Bariba (10.25-11.55). Városnézés Bariban, majd bejelentkezés a szállodába: Hotel Moderno***.

Március 16.
Reggeli, egész napos kirándulás Materába és Alberobellóba.
Matera, a Világörökség részeként számontartott sziklaváros. A térség legteljesebb ilyen jellegű települését többszáz ház és sziklatemplom alkotja. Az 1950-es évekig a szegénység elrettentő példájaként szolgált Olaszországban, elmaradottsága miatt, amikor is a lakosság nagy része modernebb otthonokba költözött. Ma az épületek egy részében éttermek és szállodák üzemelnek, mindezek ellenére a Sassi (a városmag) megőrizte régi hangulatát, és a keskeny, zegzugos utcákon sétálva szinte érezni lehet, hogyan éltek az itteniek csupán fél évszázaddal ezelőtt.
Második megállónk Alberobello, a szintén UNESCO védettség alatt álló kis település. A hegyoldalra épült város magját a trullok alkotják: a méhkasra emlékeztető, fehérre meszelt, szürke tetős kis házak jelentős részét éttermekké, kávézókká, üzletekké alakították. Mégis, köztük sétálva visszarepülhetünk a kora újkori időkbe, amikor az első, ilyen jellegű, csak kőből, kötőanyag nélkül épült lakóházak – vagy inkább kunyhók – fedelet nyújtottak az itt élők számára.

Március 17.
Reggeli, majd szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás a bor, a történelem és a tenger jegyében: Castel del Monte és Trani (60 Euró/fő, helyszínen fizetendő).
Puglia tartomány termékeny földjein, déli lejtőin többféle remek borszőlő terem, melynek köszönhetően több évszázados kultúrája és történelme van a borászatnak ezen a vidéken. A környéken rengeteg kisebb-nagyobb szőlőbirtok húzódik, melyek közül több látogatható is. Ezek közül keresünk fel egyet, ahol a hagyományokon alapuló borászat mellett a táj másik jellegzetes termékével, az olíva olajjal és annak készítésével is megismerkedhetünk.
Castel del Monte az UNESCO világörökségének része, Dél-Olaszország egyik legtitokzatosabb látnivalója. A 13. században épült vár a régió védelmi rendszerének részét képezte, de az építtető, II. Frigyes német-római császár egyik kedvenc vadászkastélya is volt. A jellegzetes, nyolcszög alaprajzú vár a 19. századi helyreállításnak köszönhetően, régi pompájában fogadja a látogatókat.
Trani, az Adriai-tengerpart egyik legszebb fekvésű kisvárosa. A történelmi központ egységes, fehér városképe az építkezésekhez használt, közelben bányászott márványszerű mészkőnek köszönhető. Barangolhatunk a középkori, macskaköves utcákon, beülhetünk egy trattoriaba ebédelni, sőt érdemes a friss, reggel fogott zsákmányból csemegézni: a kikötő környékén számos étterem kínál tengeri fogásokat.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket. Minimum létszám: 20 fő.

Március 18.
Reggeli, majd szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás: Ostuni és Lecce (60 Euró/fő, helyszínen fizetendő).
Ostuni fehér házai messziről ragyognak a dél-olasz napsütésben. A fallal körbevett város boltíves épületei, keskeny utcái különleges hangulatot árasztanak a maguk egyszerűségével és rendezettségével. A fehérre meszelt falú házak közül – mintegy megtörve az egyhangúságot – kiemelkedik a homokszínű katedrális és a püspöki palota díszes épülete.
Lecce, Puglia tartomány ékköve. “Rózsaszín városként” vagy “Dél Firenzéjeként” is emlegetik. Bár ókori emlékekkel is büszkélkedhet, mégis a barokk építészet kiemelkedő példájaként tartják számon: a környéken fellelhető puha és formázható mészkőnek köszönhetően, a templomokon minden képzeletet felülmúló, részletgazdag díszítések láthatók. Legszebb példája a Santa Croce bazilika.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket. Minimum létszám: 20 fő.

Március 19.
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre menetrend szerint (12.30-14.00).

 

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Bari útvonalon, közvetlen járattal
 • Egy db kisméretű kézipoggyász (max. 42x32x25 cm)
 • Különbusz a teljes tartózkodás során
 • Szállás Bari belvárosában négy éjszakára, 3*-os szállodában, kétágyas szobában
 • Reggeli
 • Városnézés Bariban
 • Egész napos kirándulás Materaba és Alberobelloba, a szükséges belépőkkel
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 29 000 Ft/fő

Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Ország

Város

Irányítószám

Telefonszám

Megjegyzés

Érkezés:
Távozás: