SkyTravel Utazási IrodaSkyTravel Utazási Iroda
Elfelejtett jelszó?

„Balti-tengeri varázslat” csoportos Balti-tengeri hajóút

2020030309CHE

Hajóút részletes programleírás

 

Milyen lesz az út?
Töltsön el egy bő hetet a Balti tengeren, fedezze fel a legszebb skandináv városokat, kiránduljon egyet a mesés Szentpétervárott – élvezze a napsütést és a tengert! A nevéhez méltóan csodálatos MSC Splendida hű kísérője lesz ezen az úton a fedélzeten fantasztikus kulináris élmények, változatos programok és felhőtlen kikapcsolódás várja. A hajó igen hosszú utat tesz meg, így a hét során két nap sem köt ki, két teljes napon át élvezheti a végtelen tengert.

Milyen utazóknak ajánljuk?
Családdal utazóknak vagy egy romantikus útra vágyó pároknak, korosztálytól függetlenül bárki számára feledhetetlen élményt fog nyújtani ez a tengeri hajóút. A legkisebbeket több játszóház is várja, ahol változatos foglalkozásokkal kötik le a gyerekeket, amíg a szülők megisznak egy finom koktélt valamelyik bárban. Az utat bátran ajánljuk azok számára is, akik szeretnének kóstolót kapni a titokzatos skandináv városokból. A kikötőkben elérhető fakultatív programjainkon magyar nyelvű* idegenvezetés mellett barangolhatják be a városokat!

Mire számíthat a hajón?
A klasszikus hajózás élménye elevenedik meg az MSC Splendida fedélzetén. A nagyjából félmillió négyzetméternyi alapterületű tengerjárót úgy kell elképzelni, mint egy fantasztikus, úszó szórakoztató központot, ahol a legváltozatosabb programok is csupán egy-két perc sétára vannak egymástól – és mindig van lehetőség élvezni a tengert. Impozáns, csalogató közösségi terek mellett meghittebb termek is várják az utazókat. . A hajón mindenki megtalálja számítását: az aktív kikapcsolódásra vágyóktól a családi nyaralást tervezőkön át kellemes hajózásra és pihentető programokra vágyókig!

1. nap

Első nap a csoport menetrend szerinti járatokkal Hamburgba repül, ahol érkezést követően buszos transzfer szállt a kikötőbe. A check-int követően elfoglalhatja a választott kabinját, majd belevághat a nevéhez méltóan csodálatos MSC Splendida felfedezésének! A kora esti órákban a tengerjáró óriás felhúzza a horgonyt és kihajózik az észt partok felé.

2. nap – Tengeri nap

Leírás: A mintegy ezer kilométeres tengeri út vezet Tallinn felé – ez pedig lehetőséget jelent, hogy egész nap a fedélzeti létesítményeket élvezze. Kezdje a reggelt egy kiadós testmozgással: edzőterem, futópálya, úszás vagy a labdajáték pályák is remek lehetőséget kínálnak erre. A reggelit a büfében vagy az éttermek egyikében is elfogyaszthatja. Napközben a felhőtlen napsütést is élvezheti valamelyik medence partján vagy megmártózhat a tengervizes medencék egyikében. Ha szeretné, a díjnyertes Aurea Spa létesítményekben frissítő és relaxáló masszázsokkal várják, vagy pihenhet a szaunában is. A kora esti órákban a hajó szinte új életre kel: a tenger halkan duruzsoló hullámait ragyogó színekben kivilágítva szelő MSC Splendida feledhetetlen élményt jelent! Barangoljon a csillogó butikokban vagy tekintsen meg egy szédületes artista mutatványokkal tarkított táncos show műsort a színházban. Egy biztos: akárhol töltse is az idejént.

3. nap – Tallin, Észtország

Rövid: Barangolás Tallin gótikus örökségében* · Tall Hermann torony* · Átváltozás Templom, Szent Szellem templom* · Városháza, Céhház* · Viru kapu*

Leírás: Tartson velünk egy hangulatos barangolásra, amely az észt főváros gótikus örökségébe kalauzolja el! A fakultatív programon résztvevők előbb a Tall Hermann tornyot tekintik meg (csak kívülről), majd gyalogosan indulnak a zegzugos környékbeli utcácskák felfedezésére. Az évszázados kereskedő házakat valamint az Átváltozás Templomot kívülről tekintik meg. A középkori és reneszánsz házak mellett a gótikus stílus jegyeit viselő Céh ház valamint a Szent Szellem templom is útba esik a város egyik legrégebbi utcai órájával együtt. A XV. Században épült Városházát belülről is megtekintik, és felekersik a kontinens egyik legrégebb óta működő gyógyközpontját is, amelyet még 1422-ben alapítottak. A kirándulás végén lesz némi idő a szuvenírboltok kínálatát is tanulmányozni, majd a Viru kapu érintésével irány a busz, mely visszaszállt a kikötőbe.

Megjegyzés: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. A Városházához 15 fok lépcsőn kell felkapaszkodni. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük ennek figyelembevételével mérlegeljék részvételüket a programon. A Városházában csak vaku nélkül szabad fotózni.

4. nap – Szentpétervár, Oroszország

Rövid: Szentpétervár „meghódítása”* · Vérző Megváltó templom* · Szent Izsák Székesegyház* · Petrodvoreci Palota és a palota kertje*

Leírás: Szentpétervár sokak szerint a legszebb orosz város – várjuk Önt egy fakultatív* kirándulásra, ahol személyes benyomásai alapján döntheti el, hogy ezeknek a véleményeknek ad-e igazat! A csoport a kikötőből buszokkal indul a Neva parti város meghódítására. A csoport több helyütt megáll egy-egy rövid fotózkodás erejéig, így a város egyik lenyűgözően szép jelképénél, a színes hagymakupoláiról ismert Vérző Megváltó templomnál is. Innen a Nyevszkij sugárúton folytatódik a kirándulás, amely a város egyik legszebb és legfontosabb útja. A cél a 19. században épült Szent Izsák Székesegyház, melyet belülről is megtekintenek. A kései neoklasszicista templom belseje valóságos csoda: impozáns oszlopok, ezernyi színű gránitból készült emlékművek tarkítják azt. Ezt egy nagyjából egy órás ebédszünet követi, majd ismét buszra szállnak, és irány a Petrodvoreci Palota! Az épületet az országot évszázadokon át irányító cárok egyik legelragadóbb palotájaként tartják számon (UNESCO Világörökség része). A kirándulók egy órát töltenek az épület falai között, majd egy órán keresztül a tágas alsóparkját barangolhatják be. A szabadban csillogó szökőkutak és  gondosan ápolt kertek várják. Visszatérés előtt lesz lehetőség a szuvenírboltban is körülnézni.

Megjegyzés: a kirándulás során egyenetlen talajon kell járni, ezért azon mozgásukban korlátozott és kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. A vallási jelentőségű helyszíneken kérjük, hogy konzervatív ruházatot viseljen. Egyes látnivalóknál esetenként nagyobb tömeg és akár sorban állás is elképzelhető. A csoport az alábbi látnivalókat tekinti meg belülről is: Szent Izsák Székesegyház, Petrodorec Palota és annak az alsó parkja.

5. Nap – Helszinki, Finnország

Rövid: Kirándulás Helsinkiben, az észak „nagy fehér városában”* · Piac tér, Szenátus tér, Mannerheim út* · Finlandia koncertterem*

Leírás: Finnország fővárosa, az észak “nagy fehér városa” csak Önre vár, hogy felfedezze ragyogó csodáit. Csatlakozzon a kirándulók vidám csapatához ezen a fakultatív* programon, és ismerje meg a hely történelmét, fotózkodjon a legszebb városrészekben! A kiránduláson Helsinki olyan nevezetességei kerülnek terítékre, mint a szabadtéri vásár a Piac téren, a Szenátus tér, amely az egész város legrégebbi részén épült, valamint a Mannerheim út, Helsinki központi útja. Megnézheti a parlament épületét, a 20. században épült nemzeti múzeumot és az ultramodern Finlandia koncertépületet. A barangolás után visszatérés a hajóra.

Megjegyzés: a kirándulás során macskaköves úton kell járni, így kényelmes cipő ajánlott. Kerekesszékes utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, a kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, a buszon sem rámpa sem lift nem található. Azokat a kerekesszékes utasainkat, akik ezen a kiránduláson részt kívánnak venni arra kérjük, hogy a hajóra történő felszállást követően keressék fel a “Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a személyzet a szükséges előkészületeket meg tudja tenni.

6. nap – Stockholm, Svédország

Rövid: Stockholmi városnézés* · Városháza* · Királyi palota*

Leírás: Egy nap Svédország központjában: Stockholm legszebb nevezetességeit keresheti fel fakultatív* kirándulásunkon. Az első megálló a Városháza, melynek csodálatos, erődszerű falai között egy órát barangolnak. Az épület nem csak a város egyik szimbóluma, de arról is nevezetes, hogy a Nobel-díjak átadását követő fogadást is hagyományosan itt rendezik meg. A lenyűgöző termekben bolyongva Önt is rabul ejti majd a Kék és az Arany Terem fantasztikus pompája. Innen a kirándulók egy másik, de nem kevésbé lélegzetelállító helyre, a királyi palotába utaznak tovább. A mai napig az épület falai között látja el királyi kötelezettségeit a svéd korona birtokosa. A barokk palota több, mint 600 szobát és termet foglal magában. A nevezetességek felkeresése után az óvárosi részben némi szabadidő keretében megebédelhet vagy vásárolgathat is. A kirándulás végén egy bő háromnegyed órára a Vasa Múzeumot is felkeresik. A hely nevezetessége az a 17. században épült hadihajó, amely rögtön első útján elsüllyedt, majd évszázadokat a tenger fenekén pihent, mielőtt a ’60-as években kiemelték.

Megjegyzés: a Királyi Palotában történő látogatás ideje korlátozott lehet, és a felkereshető termek számát is korlátozhatják hivatalos programok miatt. Ilyen korlátozást akár az érkezés napján is bejelenthetnek. A kirándulás során macskaköves úton is kell sétálni, azonban kerekesszékes utasaink is részt vehetnek, mivel a felkeresett nevezetességek mindegyike látogatható kerekesszékes utasok számára is. Kerekesszékes utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt, aki segít a buszról történő le- és felszállásban. A szék összecsukható kell legyen, a buszon nincsen sem rámpa sem lift. Azokat a kerekesszékes utasainkat, akik ezen a kiránduláson részt kívánnak venni arra kérjük, hogy a hajóra történő felszállást követően keressék fel a “Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a személyzet a szükséges előkészületeket meg tudja tenni. A kirándulás során mintegy 2,5 órát kell sétálni, esetenként egyenetlen talajon. A mozgásukban korlátozott utasainkat kérjük, hogy ennek figyelembevételével mérlegeljék részvételüket a kiránduláson.

7. nap – Tengeri nap

Svédországtól vissza a német partok felé egy újabb teljes napot a tengeren tölthet. Élvezze a szikrázó nyári napsütést, a végtelen horizontot és kéklő tengert. A fedélzeten új programokat fedezhet fel: a közel félmillió négyzetméternyi alapterületű hajón egész biztosan találni fog még új lehetőségeket! A négy kültéri és egy fedett úszómedencében vagy a lenyűgöző Aquaparkban élvezheti a tengert, várják a napozóágyak, a játékterem, szabadtéri sportpályák és még megannyi más… Az éttermekben – melyekből négy is található a fedélzeten – összesen naponta 14 változatos menüt szolgálnak fel, melyek alapját egy több, mint 2000 darabból álló receptválogatás adja. Nem fogja megunni a hajó varázslatos ízeit. Az ebéd után vagy a színház előtt jól esne egy frissítő koktél? A fedélzeten összesen 18 bárban várják a legfinomabb alkoholos és alkoholmentes üdítőkkel!

8. nap – Kiel

Rövid: Ajándék városnézés Kielben · Laboe Tengeri Emlékmű · Indulás Budapestre az esti órákban

Leírás: Az MSC Splendida a délelőtti órákban köt ki, a repülő indulásáig azonban még órák vannak – legyen vendégünk egy ajándék városnéző körútra Schleswig-Holstein tartomány fővárosában! A csoport megtekinti a lenyűgöző csatornát, amely az Északi és a Balti-tengert köti össze egymással. Majd a Laboe Tengeri emlékműhöz hajtanak, amely a két világháborúban a tengeren odaveszett hajósoknak állít emléket. A történelem lelkes rajongóinak szívét minden bizonnyal megdobogtatja majd az itt kiállított U-995 tengerjáró, amely 1943 és 45 között állt szolgálatban a német haditengerészetnél, főként a Föld északi régióit járva. Az emlékműtől pazar kilátás is nyílik a környékre. Ezt követően a csoport egy helyi ételt kóstolhat meg.

Megjegyzés: A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt, és klausztrofóbiától valamint tériszonytól szenvedő vendégeink sem. A kirándulás végén a repülőtérre megy a csoport.

Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is életre szóló élményekkel gazdagabban tér majd vissza a magyar fővárosba. Bízunk abban, hogy ez a varázslatos balti-tengeri barangolás hamarosan egy újabb utazásra csábítja majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utazói körében köszönthetjük!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

 

 


Utazási információk

 

Nap Kikötő Érkezés Indulás
19/7/2020 Kiel, Germany 18:00
20/7/2020 Day at sea
21/7/2020 Tallin, Estonia 09:00 18:00
22/7/2020 St Petersburg, Russian Fed. 08:00 20:00
23/7/2020 Helsinki, Finland 09:00 17:00
24/7/2020 Stockholm, Sweden 08:30 16:30
25/7/2020 Day at sea
26/7/2020 Kiel, Germany 07:00
Időpont: 2020. július 19-26.
Időtartam: utazással együtt 8nap/7éj
Hajó: MSC SPLENDIDA
Utazás: repülő + busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón**
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 20 fő

Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Ország

Város

Irányítószám

Telefonszám

Megjegyzés

Érkezés:
Távozás: