SkyTravel Utazási IrodaSkyTravel Utazási Iroda
Elfelejtett jelszó?

Az Alpok gyöngyszeme Salzkammergut

2017013010TD

Az Alpok gyöngyszeme Salzkammergut

Ausztria / Salzkammerguti tavak / Salzkammergut

 

 

2017-04-15   kétágyas      39.900 Ft/fő, TUTI ÁR! (teljes összeg befizetése esetén, helyek korlátozott számban)

2017-04-15     kétágyas    42.655 Ft/fő márc.31-ig érvényes ár, előleg esetén

2017-04-15    kétágyas    44.900 Ft/fő

 

 1. nap: Budapest – Bad Ischl – Hallstatt – St.Gilgen
  A kora reggeli órákban indulunk az egyik legszebb alpesi táj, a Felső-Ausztria és Stájerország határán található, mélyen fekvő tavaival és égbenyúló hegyormaival lenyűgöző Salzkammergut felfedezésére. Utunk a monarchia „titkos fővárosába” Bad Ischl-be vezet. A gyönyörű alpesi környezetben fekvő város Salzburg tartomány határán, Felső-Ausztria déli részén, 468 méter magasan található. A Császár Villa megtekintése, mely Ferenc József és Erzsébet nyári rezidenciája volt. Bad Ischl legismertebb vendége, Ferenc József császár, közel 60 nyarat töltött a gyönyörű parkkal körülvett Biedermeier villában. A villa látogatásunk után rövid belvárosi séta a hangulatos városközpontban, ahol a híres Zauner cukrászdában az eredeti islert is megkóstolhatjuk. Folytatjuk utunkat a tóparton fekvő Hallstatt páratlan szépségű kisvárosába, mely a Világörökség része. A barokk kisváros neve a kelta hagyományok szerint „a só helye”. Belvárosi sétánk alkalmával megnézzük a városka gótikus templomát is, majd továbbutazunk a hegyek koszorújában fekvő, 11 km hosszú Wolfgang tóhoz. Rövid séta a Schafberg hegy lábánál fekvő St.Gilgen festői városában, melyet 2005-ben „Mozart Falu”-nak nyilvánítottak. Utazás a Salzburg melletti szállásra. Érkezés a szállodába az esti órákban.

  2. nap: Berchtesgaden-Hellbruni kastély-Salzburg
  Reggeli a szállodában, majd utazás Dél-Bajorországba. A „királyok üdülője” Berchtesgaden a Wazmann-hegy lábánál fekszik gyönyörű környezetben. A festői kisváros egykor a bajor királyok közkedvelt nyaralóhelye volt. Történelmi városközpontja gyönyörű festett házaival, különleges hangulatával lenyűgözi a látogatókat. Itt található Hitler híres „Sasfészke”. A vendégház egy olyan hegycsúcson található, melyet csak a hegy belsejében közlekedő lifttel lehet elérni. (Rossz időjárás esetén, illetve október és május között a vendégház nem látogatható, helyette kirándulás a Király-tóhoz. A gyönyörű fjordszerű Königsee, azaz a királyok tava, a hegyek által ölelt smaragdzöld, nyugalmat árasztó víztükör Németország egyik legimpozánsabb része, majd rövid látogatás a Grassl pálinka üzemben.) Ezután látogatás a Hellbrunni kastélyban (A kastély márciusban zárva tart, helyette a berchtesgadeni sóbányát keressük fel, illetve Berchtesgaden óvárosát tekintjük meg). A nagyszerű építészeti remekmű, a hatalmas parkkal és világszerte páratlan vízi játékaival ma is a legpompásabb reneszánsz építmények közé tartozik az Alpok vonulatától északra. Délután városnézés Mozart városában. Salzburg történelmi óvárosát az UNESCO 1997-ben a Világörökség részévé nyilvánította. Látogatásunk alkalmával a Vár, a Dóm, Mozart szülőháza és a Mirabell kert lesznek a legfontosabb látnivalók. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.

  3. nap: Gmunden-Steyr-Budapest
  Reggeli a szállodában, majd utazás a Traun tóhoz. Első megállónk a festői Traunsee partján található Gmunden. A város a jellegzetes zöld-fehér mintájú gmundeni kerámiáról is ismert, a Monarchia idejében kedvelt nyaralóhely volt. Rövid séta a tóparton, majd továbbutazás. Programunkat Ausztria romantikus kisvárosában, az egyik legszebb és legrégebbi műemlékvárosában, Steyr-ben folytatjuk. A Steyr és az Enns folyók összefolyásánál található óváros árkádos, gótikus és reneszánsz épületeivel, kacskaringós utcáival, hangulatos tereivel, templomaival igazi kis gyöngyszem. Európa egyik legszebb terén a legkülönbözőbb korszakokból származó polgári házak sorakoznak egymás mellett, de megtekintjük a Plébánia templomot, a Lamberg kastélyt és a Városháza épületét is. Hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban. (Május végi időpontnál a program módosul, az 56. alkalommal megrendezésre kerülő Nárciszünnep programjain való részvétel miatt. A jó hangulatról a folklór zene, a helyi kézműves termékeket kínáló utcai árusok és a virágdíszbe öltözött város látványa biztosítja. A nap csúcspontja a virágba borított úszó csónakok parádéja az Altausse tavon. Hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.)

Utazás: autóbusszal  Szállás: panzió  Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 44.900,-Ft/fő;
Félpanzió: 9.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 9.000,-Ft/fő
Biztosítás: 1.650,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 1.5%

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Bad Ischl Kaiservilla 14 EUR
Hallstatt Csonttemplom 1,50 EUR
Berchtesgaden 16,10 EUR
Königsee 13,60 EUR
Hellbrunn 10,50 EUR
Gmunden Ort kastély 3,50 EUR
Mozart-ház 10 EUR
Salzburg helyi idegenvezető 5 EUR
Salzburg vár+sikló 11,30 EUR

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, – video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz. TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest – Déli pályaudvar, Koronaőr köz – 05:30
Tata – M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő, Shell kút – 06:05
Győr – M1-es autópálya, 119-es km, Arabona pihenő, Agip kút – 07:00
Mosonmagyaróvár – M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché – 07:45

Szállás:
Egyszerű, családias panzió Salzburg környékén; finom házias koszt. Nagyobb méretű törölköző bekészítése ajánlott.


Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Ország

Város

Irányítószám

Telefonszám

Megjegyzés

Érkezés:
Távozás: