SkyTravel Utazási IrodaSkyTravel Utazási Iroda
Elfelejtett jelszó?

Advent Pozsonyban és Bécsben

2018111505ZSE

Advent Pozsonyban és Bécsben

Dévényi vár és Schlosshof vadászkastélya adventi díszben

Két közeli fővárosba látogatunk, melyek adventkor különösen „díszes” arcukat mutatják: megismerkedünk Pozsony XIX.sz.-i belvárosával, ahol érezhetjük a reformkor mindennapjainak hangulatát, később adventi díszbe öltözött kastélyt és Bécs nyüzsgő belvárosát látogatjuk. Sült gesztenyével és finom kávéval kényeztetjük magunkat az ünnepi fényekbe öltözött történelmi belvárosok hangulatos sétálóutcáin. Tartson velünk! 

Ország: Ausztria
Szállás típusa: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz
IDŐPONTOK
AUTÓBUSSZAL:
december 8 29.700 Ft

1. nap: Szeged-Budapest-Rajka-Dévény vára-Pozsony (375 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban Budapestre. Rajkánál lépünk határt, majd a Duna és Morva folyók összefolyása feletti szirten emelt dévényi várhoz igyekszünk. A Kárpát-medence nyugati kapujának számított, így a magyar történelem folyamán fontos szerepet játszott várban egykoron „Szentgyörgyiek, Báthoryak és Pálffy grófok masíroztak fel s alá”, ahova most mi is bepillantunk! Utunkat a szlovák fővárosba, Pozsonyba folytatjuk. A belváros most is az a magyar főúri palotákkal beépített, hajdani koronázó város, amit az 1825-ös országgyűlés résztvevői is ismerhettek. A Régi Városháza szomszédságában láthatjuk a prímási palotát, az austerlicz-i csata után itt kötötték meg Napóleon és az Osztrák Császárság különbékéjét. A gyönyörűen helyreállított, kávéházas-sörözős belvárosban lépten-nyomon a „történelemmel” találkozunk. És az adventi meglepetés számunkra: egy barátságos, vidám hangulat, sültgesztenye és forraltbor illatával felerősítve. Kellően megéhezve vacsoránkat (fakultatív) elfogyasztva szálláshelyünkre igyekszünk.

2.  nap:  Schlosshof vadászkastélya-Bécs-Budapest-Szeged (330 km)

Reggelinket kényelmesen elfogyasztva Ausztria legnagyobb vidéki főúri kastélyához igyekszünk, melynek csodálatosan gondozott, teraszos barokk parkjában – melyet nyáron szökőkutak, szobrok, elegáns virágágyások tarkítanak – sétálunk és gyönyörködünk. Adventkor ünnepi fényekbe öltözik a kastély, belső udvarát vásáros bódék veszik birtokba, ahol kézműves ajándékokat vásárolhatunk, vagy éppen megkóstolhatjuk a csábítóan édes fánkok valamelyikét, miközben forralt bort kortyolgatunk. Egy kis időre buszra pattanunk és már Bécsben örülünk az adventi forgatagnak. Sétálunk a karácsonyi díszbe öltözött császárvárosban, a Kartner Strassén. Ellátogatunk a Szent István Dómba, majd a csillogó Grabenen sétálunk. Szabadidő alatt élvezhetjük a tradicionális bécsi vásárok hangulatát, illatait, vagy sétálhatunk Bécs híres üzleti utcáján, a Mariahilfer strassén. A város számos pontján felállított adventi vásárokban tölthetjük az időt, átitatódva a karácsonyvárás hangulatával. Egyénileg lehetőség nyílik a Bécsi Szépművészeti Múzeum vagy az Albertina látogatására. A varázslatos fényben fürdő császárvárostól a késő délutáni órákban búcsúzunk, karácsonyi hangulatban kelünk útra, hazafele indulunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, majd tovább utazunk Szegedre.

 

 


Ajánlatkérés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Ország

Város

Irányítószám

Telefonszám

Megjegyzés

Érkezés:
Távozás: