Valójában március 8-án már megnyitották, azonban a hivatalos megnyitót most, április 10-én tartották.

Pedig nem volt egyszerű a fantasztikus lokációval rendelkező, mindössze 200 nm-es területen található, 86 luxus színvonalon berendezett szobát kínáló ház előélete. Hiszen korábban az eredetileg Ybl Miklós által tervezett épület a Budai Takarékpénztár épületeként funkcionált, majd mivel a II. világháború alatt bombatalálatot kapott, ez megpecsételte sorsát. Sokan terveztek, álmodtak e helyre szállodát, skye-bárt, végül a Continental Group üzemeltetésében, az Unione Clark Kft. tulajdonaként épülhetett újjá a ház. A tulajdonosi kör nevében Kokas Ferenc, majd az üzemetetők részéről Flesch Tamás, a Continental Group vezérigazgatója köszöntötte meghívott vendégeiket, és a gasztronómiával, háznézéssel fűszerezett estéhez jó szórakozást kívánt. Négy csillag superior minősítés kategóriában kínál négyféle kategóriában szobát Budapest legújabb szálláshelye, amelyben mindegyik szoba síkképernyős tévével felszerelt, széf, telefon, kávégép is a vendégek rendelkezésére áll a szobákban, az pedig külön díjazni való kreatív ötlet – Bara Ákos belsődesigner érdeme -, hogy a fürdőrészt elváltó pult egyben trendi mosdóként is funkcionál.De persze mindent visznek azok a szobák, amelyek a térre, a Dunára, illetve a Vár felé rendelkeznek panorámával, ezt csak a hamarosan megnyíló tetőterasz – Leo Skye Bar néven – übereli majd, onnan tényleg verhetetlen a kilátás.

A ház földszintjén a nyitás előtti utolsó pillanatban dőlt el, hogy Hlatky-Schlichter Hubert (Babel, Kiosk) és csapata egy nemzetközi high end lánc hazai első tagjaként Beef Bart nyithat, ami már most nagy siker a hazai, Budapestre látogató vagy itt élő, gasztronómiára érzékeny vendégek körében. És nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kijelentsük, a májusban, szintén Hubert által üzemeltetett Leo Skye Bart is sokan imádják majd, nemcsak kínálata, hanem az onnan élvezhető csodás panoráma okán.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég)

(Napi Turizmus)