Tengerre szállt a Hapag-Llyod Cruises legújabb hajója

(Napi Turizmus)

A Hapag-Llyod Cruises legújabb hajója – és egyben a felfedezőhajók új generációjának első tagja – , a HANSEATIC Nature hamburgi avatási ünnepsége után már Norvégia északi részén a Lofoten szigetcsoportnál varázsolja el az utazókat.

 

A hajó keresztanyja Isolde Susset, aki a társaság felfedező hajóutakért felelős igazgatója. Isolde már 15 éve vezeti ezt az üzletágat, így eddigi tapasztalata és szakértelme alapvetően hozzájárult a HANSEATIS Nature projekt sikeres megvalósításához.

Pazar útvonal vár az utazókra: a hajó először Skócia felé vette az irányt és a festői Skye-sziget, majd a Lewis-, Orkney- és Shetland-szigeteket érintve a hajó a norvégiai fjordok felé fordult, ahol az utasok a Sognefjord és az Aurlandsfjord festői szépségében gyönyörködhettek. Következett Bergen, számos fjord és a Lofoten szigetek. Ezután irány a Spitzbergák, Grönland, Izland, Azori-szigetek, Szenegál, Uruguay, Argentína, Antarktisz, Amazonasz, hogy csak néhány állomást említsünk.

Ami a HANSEATIC nature paramétereit illeti: a hajó hossza 138 méter, szélessége 22 méter. A 230 vendég luxus kényelméről és az ötcsillagos szolgáltatásokról a 175 fős személyzet gondoskodik.

A Hapag-Lloyd Cruises hajótársaságot Magyarországon az AVIAREPS Kft. képviseli.

(forrás: Turizmus Online)

 

a ‘közlekedés’ rovat további cikkei