Forrás: turizmus.com

Kiugró forgalomra számíthatnak a hazai szálláshelyek az október 23-i hosszú hétvégén. Eger, Budapest és Gyula a legnépszerűbb. Az átlagos foglalási érték 44 401 forint, a legtöbben párjukkal utaznak el.

Csúcsra jár a belföldi turizmus: közel 40%-kal többen foglaltak szállást a hosszú hétvégére – derült ki a Szallas.hu friss adataiból. Az átlagos foglalási érték 44 401 forint. Eger, Budapest és Gyula vendégforgalma lesz a legnagyobb a következő napokban.

Kedvez a hosszú hétvége a belföldi turizmusnak a Szallas.hu legfrissebb adatai szerint: 37 százalékkal több a foglalások száma az átlagosnál. Jellemzően két éjszakás kikapcsolódásra adjuk a fejünket.„Vannak, akik már pénteken elindulnak, de a legtelítettebb nap szombat lesz, ami egyébként az őszi szezon második legforgalmasabb napja szeptember elseje után – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója. – A legtöbben párban, 2 főre foglalnak, és fontos döntési szempont a wellness lehetőség is, így az ünnepi hétvége sokaknak romantikázással telhet majd”. A szálláshely típusok közül a vendégházak, apartmanok és panziók a legkeresettebbek ebben az időszakban.

A foglalások átlagértéke 44 401 forint az őszi hosszú hétvégén. Ha SZÉP-kártyával fizetünk, körülbelül 68 100 forint értékben tesszük. A Szallas.hu adatai alapján a foglalások közel harmadát SZÉP-kártyával fedezik.

Eger, Budapest, Gyula a legkedveltebb

A feltöltődésre vágyók kedvelt úti céljai közé tartoznak az őszi hosszú hétvége alatt a fürdővárosaink, valamint Budapest. A legvonzóbbnak ez alkalommal Eger, a fővárosunk és Gyula bizonyult. Bár lecsúsztak a dobogóról, Hajdúszoboszló, Sopron és Pécs is ott szerepel a 6 legnépszerűbb település között. A top tízben még Hévíz, Debrecen, Szeged és Szilvásvárad kapott helyet. Külföldi kikapcsolódás esetén a horvát riviéra helyett főként Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába és Romániába utazunk.

A top 10 legnépszerűbb hazai település a hosszú hétvégén

 1. Eger
 2. Budapest
 3. Gyula
 4. Hajdúszoboszló
 5. Sopron
 6. Pécs
 7. Hévíz
 8. Debrecen
 9. Szeged
 10. Szilvásvárad

A top 10 legnépszerűbb külföldi település a hosszú hétvégén

 1. Zakopane (Lengyelország)
 2. Prága (Csehország)
 3. Krakkó (Lengyelország)
 4. Torockó (Románia)
 5. Poprád (Szlovákia)
 6. Szluin (Horvátország)
 7. Tátralomnic (Szlovákia)
 8. Zár (Szlovákia)
 9. Bécs (Ausztria)
 10. Nagyvárad (Románia)

A top 5 legkeresettebb szálláshely típus a hosszú hétvégén

 1. vendégház
 2. apartman
 3. panzió
 4. hotel****
 5. hotel***

  (turizmus.com)