Néhány napja már foglalhatóak az ETI budapesti indulású csomagajánlatai a teljes téli szezonra.

A vasárnaponként közlekedő Air Cairo menetrendszerinti járat helyeinek döntő többségét, akárcsak eddig, az ETI kötötte le és értékesíti.

Az utazásszervező most jelentős előfoglalási kedvezményekkel kínálja novemberi 1 és április 30 között induló útjait, beleértve a téli ünnepi időszakot is: egy egyhetes nyaralás 4 csillagos Red Sea szállodában, all inclusive ellátással már személyenként 419 euró-tól, egy 5 csillagosban pedig 459 euró-tól foglalható most.

A kéthetes turnus 5 csillagos hotelben már 579 eurótól elérhető, az ár természetesen függ az indulás idejétől. A vasárnapi járat mellett a második (valószínűleg szerdai indulású) gépről és a pontos úti célokról még folynak az egyeztetések, a döntés szeptember közepe után várható. Bécsből közvetlen charterrel lesz elérhető Sharm el Sheikh és Marsa Alam, ezek is foglalhatóak már.

Fentiek mellett Kerekes Gábor elmondta, hogy a nyári szezon a tervek szerint alakul, a helyek 95-100 %-át sikerül értékesíteni, a viszonteladói hálózat partnerségének, munkájának és az árualap kíváló ár-érték arányának köszönhetően. Kiemelkedően jól fogadta a szakma és a közönség a debreceni Hurghada járatot, amely szeptember 22-ig (utolsó indulás) biztosan jár, a folytatásról a közeljövőben döntenek.

A járaton hetente több tucat romániai turista is utazik a határmenti megyékből (Nagyvárad, Szatmárnémeti, Nagybánya, Zilah környékéről), annak ellenére, hogy az ETI Kolozsvár nemzetközi repülőteréről is sikerrel üzemeltet egy charterláncot (tavaly onnan egyáltalán nem indult Egyiptomba közvetlen repülőjárat) amely a tervek szerint novemberig jár, de a jelentős keresletre és a sikeres nyári adatokra alapozva nagy esélye van, hogy a járat január elejéig üzemeljen.

(forrás: Turizmus Online)

 

(Napi Turizmus)