Különleges étterem-koncepcióval bővült a 2.Terminál éttermeinek köre. A SkyCourtban nyílt meg a tengerparti bárok stílusát idéző TASHBA étterem, ahol tapas- és sushiválogatásokkal, gourmet szendvicsekkel, salátákkal és süteményekkel várják az utazókat. A prémium minőségű alapanyagok, a világ különböző tájai ihlette ízvilág és az étterem egyedi kialakítása mind azt a célt szolgálják, hogy az utazók azt érezzék, a pihenés, a nyaralás már a repülőtéren elkezdődött.

Az elmúlt években jelentősen bővült a Budapest Airport éttermeinek, kávézóinak, valamint üzleteinek száma, és az utazóközönség immár 18 étterem, 4 kávézó, illetve egy bár, valamint 39 üzlet közül választhat. Ezek között több olyan márkát is találunk – mint például a Victoria’s Secret vagy a Virgin –, amelyek egyébként Magyarországon máshol nem elérhetők. Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója szerint a márkák és partnerek körét az utasok visszajelzései mentén alakítják: „A legfontosabb célunk, hogy utasaink azt érezzék, a Budapest Airport nemcsak egy repülőtér, hanem egy hely, ahol a nyaralás, a pihenés elkezdődik a repülés előtt. Ehhez kiemelt figyelmet kell fordítanunk a visszajelzéseikre, amely egyúttal lehetővé teszi számunkra, hogy az aktuális igényeiknek megfelelően fejlesszük tovább a szolgáltatásainkat és a termékeinket. A TASHBA étterem és bár kiválóan illeszkedik ebbe az utasközpontú stratégiába, amellyel ki tudjuk szolgálni a különlegességre, nemzetközi ízekre és kiváló italválasztékra fogékony utazóközönség exkluzív igényeit is.”

A TASHBA neve a tapas és sushi szavakból származik, amelyek az étterem étlapjának fő fogásai. A vendégek számos tapas és sushi közül választhatnak, amelyek mindegyikét a legkiválóbb minőségű, jelentős részben magyar alapanyagokból állítják össze. Christos Orthodoxou, az éttermet üzemeltető SSP Hungary Kft. régióvezetője szerint ezek az ételek kiváló alternatívák egy repülős utazás előtt: „Tapasztalatból tudjuk, hogy az utazók könnyű ugyanakkor tápláló fogásokat keresnek a repülés előtt. A célunk a fogások megalkotásakor az volt, hogy a vendégeket az ízekkel képzeletben egy-egy távoli országba kalauzoljuk el. Éttermünk ugyanakkor nyugodt, kényelmes környezetet biztosít, így egy-egy üzleti út előtt kiváló lehetőség a prezentációra való felkészüléshez vagy egy megbeszéléshez.”

Az étlapról nem hiányoznak a gourmet szendvicsek, saláták és sütemények, az árképzés pedig megfelel más nemzetközi repülőterek hasonló éttermeinek árazásával, így bárki megtalálhatja az ízlésének és pénztárcájának megfelelő fogást. A TASHBA a hét minden napján, reggel 04:30 és este 21:00 óra között várja az utasokat.

(forrás: Budapest Airport)

(Napi Turizmus)