További 20 százalékkal vágja vissza a szeptemberi és októberi kapacitásait a Ryanair, miután az elmúlt időszakban több európai országban is nőtt a koronavírusos esetek száma, emiatt pedig ismét utazási korlátozásokat vezettek be.

 A Ryanair hétfőn bejelentette, hogy további 20 százalékkal vágja vissza a szeptemberi és októberi kapacitásait, miután Európában több országban ismét utazási korlátozásokat vezettek be, amely miatt jelentősen visszaestek a cég előrefoglalásai az elmúlt 10 napban. Múlt hónapban egyébként még arról számolt be a cég, hogy október és március között a tavalyi ütemterv körülbelül 70 százalékával terveznek repülni. A Ryanair egyébként a legutóbbi gyorsjelentésében visszavágta a 2021 márciusáig tartó pénzügyi évre szóló utasforgalmi várakozását a korábbi 80 millió főről 60 millió főre.

A társaság arról számolt be, hogy a koronavírusos esetszámok megugrása Európában különösen az üzleti utak foglalásain látszott meg. A Ryanair árfolyam 4 százalékkal került lejjebb, míg idén 24,2 százalékos mínuszban van. A társaság szerint a kapacitáscsökkentés elsősorban Franciaországot, Spanyolországot, Írországot, és Svédországot fogja érinteni, és az utak számának a csökkentése várható, nem pedig az útvonalak teljes lezárása.

A Ryanair egyébként a normál ütemtervének 60 százalékának megfelelő járatot indított ebben hónapban. Az ismét bevezetett utazási korlátozások jelentős ütést mértek a Spanyolországba, és Franciaországba tartó utasforgalomra az elmúlt hetekben, míg Írországból csak 10 másik európai országba lehet repülni tehermentesen – ez utóbbit kritizálta is a Ryanair hétfőn. Bár a mai bejelentés után a Ryanair teljesít a leggyengébben az európai légitársaságok közül, látjuk azt is, hogy az egész szektor esik ma, amely a koronavírusos esetszámok növekedésének, és az emiatt ismét bevezetett korlátozó intézkedéseknek tudható be.

(forrás: portfolio.hu)
(forrás: Napi Turizmus)