A legtöbb járat már nem is létezik, mégis adnak el rá jegyeket. A hatóságok tehetetlenek, még a bírságot sem képesek behajtani – írja a HVG.

Kapcsolódó cikkek

5 milliárdos veszteséggel rendelkezik az Orangeways nevű fapados buszjáratokat szervező cég. A lap szerint buszok már csak hébe-hóba indulnak, a többnyire fiktív járatokra valódi pénzért árulja a jegyeket a fuvarozási engedéllyel már nem rendelkező tulajdonosi kör. A bedőlő cégek helyére rendre újak kerülnek, és úgy tűnik, a hatóságok tehetetlenek.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) arról tájékoztatta a Magyar Narancsot, hogy az orangeways.hu oldalon lévő utastájékoztató nem felel meg az érvényes jogszabályoknak, és az oldalról az sem derül ki, mely cég végzi a szolgáltatást. Eddig 17,3 millió forint bírságot szabtak ki a cégre, ami viszont elérhetetlennek bizonyult a hatóság számára is. A társaság a bírságokat nem fizette be, ezért az NKH végráhajtást kért a NAV-tól, sőt egy idő után megtiltotta az Orangeways személyszállítási szolgáltató tevékenységét.

A hatóság azzal az ORW Hungáriával szemben intézkedett, mely úgy tűnt, négy éve valóban kiszállt az üzletből és megszűnt. 2012 óta nem is mutat életjelet, ám a hatóság felé a mai napig ők végzik a buszoztatást – év eleje óta engedély nélkül.

(forrás: HVG)

(Napi Turizmus )