Másfél év kihagyás után a nyár elején indult újra a TAP Portugal légitársaság Budapest és Lisszabon közötti járata. Az időszak tapasztalatairól Szolnok Péter, a légitársaságot hazánkban, Romániában és Szerbiában képviselő CEAS Kft. munkatársa tájékoztatott.

A heti hét járat kimagasló, 90%-os töltéssel közlekedett a nyár folyamán, ami azt jelenti, hogy heti több mint 900 ülőhelyet sikerült értékesíteni. A gépen magyarok mellett romániai és Kassa környéki utasok is rendszeresen előfordulnak – tudtuk meg Szolnok Pétertől. A járatok kimagasló töltésének oka a szakember szerint a megnövekedett érdeklődés Portugália iránt, ugyanakkor sok az átszálló utas Spanyolország és Afrika felé.

A légitársaság forgalmát az is fellendítette, hogy bevezették a csak egy irányba szóló jegyek árusítását, sőt már csomag nélkül is foglalhatók az utak. A reggeli lisszaboni járattal akár egy madridi tárgyalást is el tud intézni az utas és még aznap haza is ér. Ugyanakkor a portugál turisták érdeklődése is folyamatosan nő régiónk iránt, sokan jönnek Berlin – Prága – Bécs – Budapest körutazásra.

A téli szezonban heti hatra csökken a TAP budapesti járatainak száma.

(Napi Turizmus)