Forrás: turizmus.com

Január 1-jén ismét Bécsre irányul a világ figyelme , ahol a Musikverein Aranytermében a Bécsi Filharmonikusok adnak megint újévi koncertet.

Az idén 175 éves Bécsi Filharmonikusok 2018. január 1-jén ismét csokorba gyűjti az osztrák klasszikus zenetörténet gyöngyszemeit. Az előadás során a keringőtől egészen a polkáig több zenei műfaj is képviselteti magát. Az idei repertoárban a Strauss-dinasztia komolyzenei műremekei mellett Franz von Suppé osztrák zeneszerzőnek, valamint az osztrák-magyar katonaság karmesterének, Alphons Czibulkának műveit is hallhatjuk majd.

A Bécsi Filharmonikusok állandó karmestereit és zenészeit szerte a világon világklasszisokként tartják számon. Az Újévi koncert vezénylésére minden évben más karmestert hívnak meg. A 2018-as koncert dirigálására immár ötödik alkalommal a világhírű olasz karmestert, Riccardo Mutit kérték fel, aki a Chicagói Szimfónikus Zenekar zenei igazgatója is.

Bár a 2018-as Újévi koncertre a jegyek már elfogytak, a komolyzenei élményről ennek ellenére sem kell lemondanunk: az ünnepi előadást egy forró punccsal vagy forralt borral a kezünkben a Városháza téren kihelyezett kivetítőn vagy a Bécsi Állami Operaház előtti videófalon is élőben élvezhetjük.

Az Újévi koncert teljes programját itt lehet megnézni.

(turizmus.com)