Rekordszámú, 24,04 millió turista kereste fel Japánt tavaly, ami 22%-kal több, mint a 2015-ben. Ez volt egyben az első év, hogy a turistaérkezések száma átlépre a húszmilliót – számolt be az adatokról a japán turisztikai minisztérium.

Keiichi Ishii turisztikai miniszter elmondása szerint ez többek között annak köszönhető, hogy megnőtt a Japánba repülő diszkont légitársaságok száma, a vízumkorlátozás enyhítése számos ázsiai ország állampolgárai számára, valamint, hogy egyre több tengerjáró hajó érkezik az ország kikötőibe. Japán legnagyobb küldőpiaca Dél-Korea és Kína. A miniszter hozzátette, hogy a turistaérkezés növekedésének mértéke azonban kisebb volt, mint 2015-ben, ez pedig a kínai gazdasági növekedés lelassulásának, valamint a Kumamoto prefektúrában bekövetkezett áprilisi földrengésnek tudható be.

A japán kormány 2020-ra 40 milliós turistaérkezést szeretne elérni, ennek érdekében pedig kikötő- és repülőtérfejlesztésekbe kezdenek az országban, valamint olyan országokban tervezik promotálni a Japánba irányuló turizmust, ahonnan egyelőre kevés látogató érkezik.

(forrás: Japan Today)

(Napi Turizmus)