Forrás: turizmus.com

Minden idők legerősebb utasforgalmát produkálta júliusban a Debrecen Airport, mivel az elmúlt hónapban 5%-kal többen, mintegy 38 940 légi utas használta Magyarország második legforgalmasabb repülőterét.

Korábban történt

Az előző év azonos időszakában történt utasforgalomhoz képest ez egy újabb rekord a repülőtér közel 90 éves történelmében.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2017-es júliusi és első hét hónapos eredményeket összefoglalva elmondta: „A Debrecen Airport első hét havi utasforgalmát egyértelműen a stratégiai partnereinknek, első sorban a Wizz Airnek és a Lufthansának, valamint. a különösen élénk charterforgalomnak köszönhetjük. Az év utolsó 5 hónapjára még optimistábbak vagyunk, hiszen az előfoglalási trendek rendkívül bíztatóak. Március végétől kezdve már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen menetrend szerinti összeköttetése Debrecennek. 2017-ben még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk Debrecenben, illetve  a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is. Az ukrán állampolgárok számára június 11-én életbe lépett EU-s vízummentesség kedvezően hat a Kárpátaljáról Nyugat-Európába és Izraelbe induló turistaforgalomra és a charterjáratokra is. Bízunk benne, hogy mi leszünk a Kárpátalját kiszolgáló repülőtér is, és ezzel tovább nő az érkező külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma és  a régió szállodáinak kihasználtsága is.

A nyári hónapokban több mint 100 000 utast várunk a Debrecen Airporton. Élénkül a kereslet Hajdú-Bihar megye mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg, BAZ és Békés megyéből is. A charterjáratok iránt az egész szezonban túlkereslet mutatkozik, a Lufthansával a müncheni repülőtéren keresztül egyetlen átszállással öt kontinens, több mint száz úti céljára utazhatnak el a Debrecen Airportról.”

 

Júliusi és első hét havi eredmények:

Debrecen Airport 2016. július 2017. július Változás
Utasforgalom (fő) 37 020 38 940 + 5%

 

 

Debrecen Airport 2016. JAN-JÚL 2017. JAN-JÚL Változás
Utasforgalom (fő) 170 580 176 760 + 4%

 

 

 

 

2017-es nyári desztinációs portfolió

Desztináció Ország Légitársaság/Utazásszervező Típus
London-Luton Egyesült Királyság Wizz Air menetrend szerinti
Eindhoven Hollandia Wizz Air menetrend szerinti
Paris-Beauvais Franciaország Wizz Air menetrend szerinti
Milano-Bergamo Olaszország Wizz Air menetrend szerinti
Malmö Svédország Wizz Air menetrend szerinti
Tel Aviv Izrael Wizz Air menetrend szerinti
München Németország Lufthansa menetrend szerinti
Antalya Törökország Corendon/Sun and Fun Charter
Korfu Görögország Travel Service/IBUSZ Charter
Zakythos Görögország Travel Service/IBUSZ Charter
Burgasz Bulgária Bulgarian Air/Robinson Charter
Drezda Németország Germania/Salamon Reisen beutazó charter
Hurghada Egyiptom AMC/ETI Magyarország Charter

Debrecen Airport

 

(Turizmus Panoráma Bulletin)