Forrás: turizmus.com

Prága megelégelte az elektromos rollerekkel kapcsolatos problémákat, és felmondta a megállapodást a járművek kölcsönzésével foglalkozó céggel.

Az e-roller megítélése több országban is ellentmondásos. Franciaország  már betiltotta használatukat, Németországban pedig vita folyik a szabályozásukról.

Prága most radikális lépésre szánta el magát: a városvezetés felmondta a megállapodást a tavaly ősz óta elektromos rollerek kölcsönzésével foglalkozó céggel – számol be az euronews.

A cseh főváros jelezte, nem betiltani akarja a Lime prágai működését, csak erős figyelmeztetést küldene neki arról, hogy nem elégedett azzal, ahogyan a vállalat a problémákat kezeli.

Prága nem az egyetlen európai nagyváros, ahol egyre nagyobb gondot okoznak a járdákon széthagyott és a közlekedést akadályozó elektromos rollerek.

A megoldások különbözőek: Ausztriában útmutatót dolgoztak ki városoknak a közösségi e-rollerek bevezetéséhez, Berlinben jól érthető, piktogramos szórólapokon magyarázzák a szabályokat a rendőrök. Magyarországon az elektromos rollerezésre vonatkozó előírások egyelőre nem szerepelnek a KRESZ-ben.