Közel 9000 belföldi és több mint 200 000 külföldi szálláshely mellett már belföldi turisztikai attrakciók, illetve élményprogramok is elérhetők a Szallas.hu oldalán. A 2 hete indult kezdeményezéshez már 80 partner – így például a Balatoni Hajózási Zrt., a Hévízi Tófürdő, illetve az egri vár  – csatlakozott. Az új szolgáltatástól többek közt a vendégéjszakák számának növekedését várja a cég.

Mostantól nemcsak a közel 9000 hazai szállás között válogathatnak a Szallas.hu látogatói, hanem a nyaralási helyszín közelében elérhető turisztikai látnivalókat, programokat, illetve gasztronómiai élményeket is választhatnak, 10-50 százalékos kedvezménnyel.

„Az elmúlt években egyre erőteljesebbé vált a programturizmus, az utazók a helyszín lefoglalásával párhuzamosan aktívan keresik a közelben elérhető élményszolgáltatásokat is. Az utazók minőségi programok formájában kapnak inspirációt a vakáció megtervezéséhez, a szállás lefoglalását követően pedig mindehhez még kedvezményesen is férhetnek hozzá. Ezzel a megoldással a helyi szolgáltatók is nagyobb figyelmet kapnak, és bővülő vendégkörhöz juthatnak” – mondta Szabó Zsolt, a Szallas.hu turizmus menedzsere.

Balatoni hajózástól az egri várig

A látogatók a szálláshely lefoglalása után külön adatlapokon látják a közelben található programkínálatot, melyeket további kommunikációs csatornákon keresztül (pl.: Facebook, blog) intenzíven hirdet a Szallas.hu.

A vendégek a szállásfoglalás után kapják meg, és tölthetik le a környező összes attrakcióra kedvezményt biztosító kupont.

„Mindössze 2 hete indultunk 80 ajánlattal, s e rövid időszak alatt már több mint 3000 kedvezménykupont igényeltek. Így nagyon bizakodóak vagyunk, hogy a 300 ezer feletti belföldi foglalásunk teljesítése mellett mostantól a helyszíni lehetőségeket is megismertethetjük a vendégekkel. Partnereink között megtalálható a Hévízi Tófürdő, a Balatoni Hajózási Zrt. vagy például az egri vár. Célunk, hogy az élménykínálat egy éven belül teljeskörűen kiszolgálja a belföldi utazói igényeket, és piacvezető szerepet töltsünk be a programturizmus területén is” – mondta Szabó Zsolt.

Programmal növelhető a vendégéjszakák száma

A kezdeményezéshez bármely, minőségi tartalmat kínáló turisztikai attrakció ingyenesen csatlakozhat minimum 10%-os kedvezmény felajánlásával. A Szallas.hu együttműködik a helyi turisztikai szervezetekkel is.

„A hazai kiruccanások kapcsán egyértelmű, hogy a programturizmus további fejlődést hordoz: azok a vendégek, akik a közeli lehetőségekbe belekóstolnak, általában tovább is maradnak, így a Szallas.hu új szolgáltatása révén növekedhet az átlagos vendégéjszakák száma a belföldi turizmusban” – mondta Hegedűsné Majnár Márta, az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

„Az eddigi tapasztalatok nagyon pozitívak, mi úgy látjuk, hogy ezzel a megoldással egy új vendégkört érhetünk el, így növekszik majd a kihasználtságunk” – tette hozzá a Balatoni Hajózási Zrt. képviseletében Mihalovics Dóra, marketing vezető.

(forrás: Turizmus Online)

(Napi Turizmus)