Egy hosszú lista a luxus hotelekről sok mindent elmond egy városról: a vásárlási lehetőségek minőségétől kezdve a kínált igényes attrakciókig -állítja a statista.com.Amikor egy luxus utazást tevezésére kerül a sor, bizonyos helyek több lehetőséget kínálnak mint mások. London kimagasló ebből a szempontból. A Five Star Alliance adataira támaszkodó Knight Frank jelentés szerint az angol fővárosnak 75 öt csillagos hotelje van, több, mint bármelyik másik városnak a világon. Ez a rengeteg luxus felnyomja az átlagot, de a HRS adatai szerint London a maga 217 dolláros átlagos szoba ár/éjszakájával még így is csak az ötödik a világ legdrágább vendégéjszakájú helyeinek.

Az Egyesült Arab Emírségeknek nem is kell versenyeznie a szomszéd országokkal a túristákért. Ennek eredménye képpen a dubaji szálloda ipar fokozatosan fejlődött az elmúlt években, jelenleg a második legtöbb, 61, 5 csillagos szállodával rendelkezik.

New York szintén impozáns számmal büszkélkedhet, a maga 59 öt csillagos hoteljével. Ezt talán kevésnek érezhetnénk, tekintve hogy a város szinte végtelen sok attrakcióval, utazási lehetőséggel és megszámlálhatatlan  lehetőséggel szolgál a pénz szórásra. A HRS adatai szerint itt a legdrágábbak a hotel árak, átlagosan 306 dollár egy vendégéjszaka.

(Napi turizmus)