Önvezető autóbusz Szingapúrban

forrás:napiturizmus.com

A szingapúri Nanyang Műszaki Egyetem és a Volvo-csoport autóbuszgyártó leánycége egy teljesen önvezető, elektromos autóbuszt mutatott be kedden, amelynek tesztelése hamarosan megkezdődik, a szingapúri közlekedési minisztérium korábbi várakozásai szerint az önvezető autóbuszok már 2022-től közlekedhetnek majd a szingapúri utakon – írja a a portfolio.hu a reuters információi alapján.

A tizenkét méter hosszú, nyolcvan utast szállítani képes jármű a világ első teljes méretű önvezető elektromos autóbusza. Az idei évben elkezdődik a tesztelés a kampuszon és a szingapúri autóbuszgarázsban. A hatósági engedélyek beérkezése után pedig a tesztek a város közútjain folytatódhatnak majd.

Szingapúr korábban bejelentette, hogy 2022-től a városállam három kerületében is önvezető autóbuszok közlekednek majd az utakon, a szingapúri közlekedési tárca korábbi közleménye szerint az önvezető buszok kezdetben a hagyományos tömegközlekedést egészítik majd ki és a város kevésbé forgalmas útszakaszain közlekednek majd.