Az interneten terjedő átverésre figyelmeztet a diszkont légitársaság.

A fapados Ryanair arra figyelmezteti utasait, hogy ne dőljenek be annak az átverésnek, mely gyorsan terjed az internetezők között: az akcióban egy rövid kérdőív kitöltését követően ajánlanak fel fejenként két ingyen repülőjegyet a felhasználóknak az általuk választott desztinációba. A diszkont légitársaság hivatalos közösségi oldalain közölte: ez csupán egy netes átverés, és nem egy hivatalos promóció.

Az átveréshez használt mintakép is hamis (Forrás: Facebook / Ryanair)

A kérdésekre adott válaszok elemzését követően a weboldalon gratulálnak a szerencsés nyerteseknek a repülőjegyekhez, majd arra kérik a felhasználókat, hogy osszák meg az oldalt 15 ismerősükkel a Facebookon.

A szemfüleseknek persze több minden is szemet szúrhat, amely szintén alátámasztja azt, hogy csalásról van szó: a leírás szerint a Ryanair ezzel ünnepli 35. születésnapját, a légitársaság azonban idén még csak 31 éves. A mintaként megjelenített jegyen a Ryanair IATA-kódjaként QF van megadva, ami valójában az ausztrál Qantas légitársaság kódja, a Ryanairé FR. Az ülésszám 4K, a légitársaság azonban a 3-3-as ülésosztás miatt csupán A-F betűjeleket használ az ülések megjelölésére. Ezen kívül fel van még tüntetve, hogy a Ryanair a OneWorld légiszövetség tagja, ami szintén nem igaz.

A Ryanair hivatalos Facebook-posztja az átverésről:

 

(forrás: Turizmus Online) (Napi Turizmus)