Forrás: turizmus.com

A németországi beutazó turizmus 2017. első félévében erőteljes növekedést mutat: június végéig a Szövetségi Statisztika Hivatal előzetes adatok alapján 36,7 millió nemzetközi vendégéjszakát regisztrált a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyeken.

Ez 1,2 millióval haladja meg az előző év ugyanezen időszakának adatait és 3 százalékos növekedésnek felel meg.

A globális turizmus 2017-ben továbbra is pozitív fejlődést mutat. Az év kezdetén az UNWTO turisztikai világszervezet 3-4 százalékos növekedést jósolt a nemzetközi érkezések terén világszerte és 2-3 százalékos növekedéssel számolt Európára nézve.

Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott: „Az úticél Németország három százalékos növekedéssel és több mint egy milliós vendégéjszakaszám-növekedéssel az első félévben kiváló féléves mérleget prezentált a nemzetközi versenyben. Ezáltal Németország utazási desztinációként a külföldiek körében olyan népszerű, mint még soha.”

A Forward Keys felmérés legfrissebb értékelései alapján az augusztus elejéig történt Németországba irányuló nemzetközi repjegyfoglalások száma a harmadik negyedévre nézve 5,6 százalékkal haladja meg az előző év ugyanezen időszakának adatait.

(Napi Turizmus)