Budapestről is indulnak majd járatok az új izraeli légikikötőbe.

2018 elején nyitja meg kapuit az utasok előtt a Ramon Airport, Izrael új, nemzetközi reptere.

A légikikötő a dél-izraeli Eilattól 18 kilométerre fekszik. A terminál dizájnja tükrözi majd a közelben lévő Timna Park természeti szépségét.

A terminál természetesen rendelkezni fog minden kulcsfontosságú létesítménnyel, vámmentes bolttal, információs pulttal és valutaváltóval is.

A repülőtér a térségben lévő két másik repülőteret az Ovdait – melyre a Ryanair járatai is repülnek – és a jelenlegi eilatit helyettesíti majd.

A nyitás után az említett két helyre repülő gépeket átirányítják majd a Ramonra, ezzel új kapu nyílik Izrael déli területeire és a Vörös-tengerhez is.

A repülőtérről tízperces transzferrel lesz elérhető Eilat városa. A befogadókapacitása kétmillió utas lesz egy évben, de 2030-ra ezt a számot 4,2 millióra szeretnék majd növelni.

Az új Ramon Repülőtérre fognak repülni többek között az El Al, a Ryanair, a WizzAir, a Monarch, a Transavia, a SAS, a Finnair és az Ural Airlines járatai illetve elérhetőek lesznek belföldi járatok is Tel-Avivba és az ország harmadik legnagyobb városába, Haifába is – olvasható a repülőtér honlapján.

(forrás: Turizmus Online)

(Napi Turizmus)