Forrás: turizmus.com

A Niagara vízesés minden évszakban látványos úti cél, de különösen télen, főleg ha olyan fagyos az idő, mint most Észak-Amerikában.

Miközben az extrém hideg számos kellemetlenséget okoz az amerikai kontinens északi felén, a fagyos jégkristályok gyönyörű képeket rajzolnak a természetbe. A befagyott vízesések és környékük pedig olyan benyomást keltenek, mintha a fantazy-történet helyszíne, Narnia kelne életre – állapítja meg a boredpanda.com.

Napok óta sarkvidéki a hideg és csontig hatoló a fagy az Egyesült Államok középnyugati és keleti parti vidékein. A meteorológusok szerint egy évszázada nem volt ilyen hideg a tél.

Montanában például mínusz 50 Celsius-fokot, Minnesotában mínusz 38 és a középnyugati agrárállamban, Nebraskában mínusz 26 fokot is mértek, de veszélyesen alacsony a hőmérséklet szinte mindenütt az országban, a kanadai határtól Montanán át Texasig.A Niagara vízesés már napokkal ezelőtt befagyott. Fagypont alatt van a hőmérséklet még a hagyományosan enyhébb éghajlatú Georgiában és Alabamában is.

(turizmus.com)