• Európai útvonalhálózatát bővítve naponta közlekedő járatot indít Dubai és Zágráb között 2017. június 1-től az Emirates. Az új délkelet-európai célállomást a horvát fővárosból egyetlen szélestörzsű repülőgépként közlekedő Emirates Boeing 777-300-asa szolgálja ki.
  • „Az Emirates 2003 óta jelen van Horvátországban, így a teljeskörű működés beindítása természetes volt – mondta Thierry Antinori, az Emirates alelnöke és kereskedelmi igazgatója.
  • A zágrábi járattal egy új, izgalmas régió kapuit nyitja meg az Emirates utasai számára. Az ország a rekreációs- és üzleti célból utazók, különösen a távol-keleti országokból, így a Dél-Koreából, Japánból, Tajvanból, Szingapúrból és Ausztráliából érkezők körében is népszerű úticél. Az Emirates új szolgáltatása által nyújtott kedvező csatlakozási lehetőségek zökkenőmentesebb és kényelmesebb utazást biztosítanak Zágrábba az említett piacokról és további indulási pontokból egyaránt.
  • Az Emirates új járata a horvát utasok mellett a szomszédos Szlovéniában vagy a Magyarország és Ausztria déli területein élők számára is kényelmes utazási lehetőséget kínál Dubaiba és tovább. A tovább utazók kevesebb mint 4 órás átszállási idővel folytathatják útjukat Sanghajba, Pekingbe, Bangkokba, Kuala Lumpurba, Sydney-be, Melbourne-be, a Maldív-szigetekre, a Seychelle-szigetekre vagy Sri Lankára.
  •    A légitársaság az üzleti célból Dubaiból Zágrábba utazók számára kedvező kora délutáni landolást biztosít a Franjo Tuđman Nemzetközi Repülőtéren. A növekvő számú, magasan képzett fiatal törekvéseinek köszönhetően Zágráb a tech start-up cégek inkubátorává vált, a régió ipari központjaként működő várost az új szilikonvölgyként is emlegetik. Az új technológia és távközlés mellett több nagy horvát és közép-európai vállalat is a belvárosban létesítette központját vagy regionális irodáját.
  • A közel-keleti és távolabbi vállalatok számára az Emirates útvonalaival korábban nem érintett délkelet-európai régió még könnyebben elérhetővé válik. Az Emirates naponta közlekedő B777-es gépe járatonként akár 16 tonna áru szállítását is lehetővé teszi, lehetőséget kínálva a horvát exportnak a globális piac eléréséhez, és támogatva a kereskedelmet.
  •          Az EK129-es járat Dubaiból 8 óra 15 perckor indul és helyi idő szerint 12 óra 20 perckor érkezik Zágrábba. A visszaútra az EK130-as járat 15 óra 35 perckor száll fel Zágrábból és 23 óra 5 perckor landol Dubaiban.
  •         Az útvonalat kiszolgáló háromosztályos konfigurációval működő Emirates Boeing 777-300 12 ággyá alakítható First osztályú üléssel, 42 Business osztályú üléssel és 310 kényelmes Economy osztályú üléssel várja az utasokat.

(Turizmus Panoráma Bulletin)