Jól indul az új év Ausztria síterepein, legalábbis azokon, amelyek az Alpok északi oldalára épültek. A következő napokban akár egyméteres havazás is várható Ausztriában, Vorarlbergtől egészen Alsó-Ausztriáig.

Ezen a héten ismét az Alpok északi oldala, és jobbára a keleti része részesülhet nagyobb mennyiségű havazásban – írja a Síelők.hu. Ez földrajzilag körülbelül azt jelenti, hogy Svájc középső és keleti részeitől Vorarlbergen, Tirolon, Salzburgon és Észak-Stájerországon keresztül egészen Alsó-Ausztriáig havazhat. A havazás első hulláma már hétfőn megérkezett.

A következő adag szerdán érkezik és péntek reggelig 40-70 centiméter havat hozhat az osztrák hegyekben. A tiroli és vorarlbergi hegyek még ennél is szerencsésebbek lehetnek 50-100 centiméter hóval. Ezek az hóadatok az északi régiókra vonatkoznak, így például Karintia kiesik ebből a nagy havazásból, ott csak néhány centiméter a várható maximum.

Fontos megemlíteni, hogy szerdán még 500 méteren lehet a hóhatár, alatta havas eső vagy eső eshet. Csütörtöktől azonban nagyon hideg lesz és már az alacsonyabb régiókban is havazhat. Hétvégére a havazás eláll, a következő hétre azonban újabb havazás körvonalazódik.

(forrás: Síelők.hu)

(Napi Turizmus)