Ahogy arra számítani lehetett az Irma és Maria hurrikánok által érintett Karibi-térségben változnak a hajótársaságok útvonalai, a lerombolt és veszélyes kikötőket nem érintik.

Kapcsolódó cikkek

A Carnival Cruise Lines és a Royal Caribbean már szeptember 20-tól érvénybe léptette a módosított útvonalakat.

Az Irma hurrikán után a Royal Caribbean Allure of the Seas kihagyjta a St. Martin-i megállót és helyette Saint Kitts szigetén áll meg. A Maria hurrikán után viszont a Royal Caribbean kihagyja az Antiguát, St. Luciát és Barbadost is.

A Carnival Cruises elkerüli a Cay, St. Thomas, San Juan és Grand Turk kikötőit, helyette a Grand Cayman, Cozumel és más környékbeli helyeken fog megállni, a hajótípustól függően. A Carnival Glory, a Fascination és a Magic hajókat szintén érintik a változások.

A sétahajóknál gyakran használt Half Moon Cay és Princess Cay kikötőit lezárták és evakuálták. Szintén zárva tart a Key West kikötője is, innen a hajók nagyrésze Miamiba és Tampába kényszerül.

A Norwegian Cruise Lines csak kisebb változásokat jelentett be. Az utasok a társaság honlapján folyamatosan nyomon követhetik a módosításokat.

Ahogy egy korábbi cikkünkben összefoglaltuk, a hurrikánok több milliárd dolláros kárt okoztak a turizmusnak és a légi közlekedésnek is.

(forrás: Travel and Leisure)

 

(Napi Turizmus)