Amennyiben a külföldi utunk alatt baleset vagy betegség következik be és van külön megkötött utasbiztosításunk, akkor egyszerű a dolgunk, mert csak a segélyhívó telefonszámát kell felhívni, ahol a segélyhívó munkatársai tájékoztatnak a további teendőkről, illetve megszervezik a szükséges ellátást.

Forrás: turizmus.com |

A Mondial Assistance 66 éves tapasztalatának és rugalmasságának köszönhetően még egyszerűbb az ügyintézés baleset vagy betegség esetén, abban az esetben, ha a felmerülő költség 90.000 Ft alatt van.

Ebben az esetben – amennyiben Mondial Assistance utasbiztosítással rendelkezünk – ugyanis nincsen bejelentési kötelezettség a segélyhívó felé, tehát saját magunk intézkedhetünk a szükséges ellátásunkról. Ilyenkor természetesen apróbb sérülések ellátására, rutin vizsgálatokra, gyógyszerek vásárlására kell gondolni, melyek a fenti összegkeretbe minden esetben beleférnek.

Sokszor a tengerpartokon apróbb vágások, városlátogatások alatt szerzett felszíni kéz és lábsérülések, illetve időjárás változásokból eredő megfázások és rosszullétek következtében azonnal fordulhatunk a hotel vagy helyi orvoshoz, és a felmerülő költségeket is egyből rendezhetjük. Így nekünk is kényelmesebb és gyorsabb az ezzel kapcsolatos ügyintézés. Minden esetben kérjünk számlát az adott ellátásról és őrizzük meg a kezeléssel kapcsolatos orvosi papírokat, ami alapján itthon a Mondial Assistance megtéríti az igazolt költségeket a kárügyintézés során, minden szükséges dokumentum megléte esetén max. 2-3 napon belül.

Természetesen a fenti rugalmasságtól függetlenül – amennyiben nem akarunk a helyszínen fizetni – bármilyen sérülés esetén hívható a segélyhívó, ahol készségesen fognak nekünk segíteni! (x)

(Turizmus Panoráma Bulletin)