Miért éppen Nantes?

Nantes kiváló tavaszi-nyári desztináció, amely alkalmas hosszú sétákra, múzeumlátogatásra és gasztronómiai különlegességek felfedezésére egyaránt. Annak ellenére, hogy Franciaország hatodik legnagyobb városa ez a történelmi település, a nyüzsgő fővároshoz képest nyugodt és csendes miliővel vár az oda érkezőkre. Ráadásul garantáltan pihentető lehet az odavezető utunk is, mivel mostantól a Budapest Airportról is egyszerűen meg tudjuk közelíteni: áprilistól novemberig  – kisebb megszakítással – heti két közvetlen járattal juthatunk el ide.

Nehéz eltévedni
Nantes zöld sávval várja a látogatóit. Az egyedülálló Le Voyage à Nantes egy vonalvezető kimondottan a turistáknak, amely segít abban, hogy elérjük a város legnépszerűbb helyszíneit és látványosságait. Ha a zöld vonalat követjük, akkor biztosan nem maradunk le semmilyen érdekességről ezen a csodástelepülésen.

Itt született Verne Gyula
Aváros büszkén mutatja be Verne életét és hagyatékát a helyi múzeumban, ami több, mint 40 éve várja a látogatókat. Ráadásul Verne képzelőereje a múzeum mellett egy futurisztikus szoboregyüttesben is megelevenedik egy óriási elefánttal és kócsaggal, melyeket a helyszínen ki is lehet próbálni.

Múlt és jelen
Nantes-ban jól megfér egymás mellett a múlt és a jelen. Ahogyan a Le Voyage zöld vonalát követjük, kézműves cukorka boltot és korábbi kekszgyárépületben megnyitott kávézót is találunk. Ha vásárolnánk, akkor tökéletes helyszín az 1840-es években épült Passage Pommeraye, ahol a történelmi falak között a legtrendibb termékeket találjuk meg.

Elképesztő látványt nyújt a több, mint fél évezrede épített Cathédrale Saint-Pierre-et-Saint-Paul, amelynek belmagassága 37,5 méter, mely magasabb, mint a Notre-Dame-é Párizsban. Ugyancsak a 15. században épült Nantes várja, a Château Ducal is, amely II. Ferenc bretagne-i herceg nevéhez kötődik.

Színes gasztronómia
A település az elmúlt évszázadokban a Bretagne, a Vendée és a Loire-folyó között rendkívül sok gasztronómiai irányzattal gyarapodott a világ minden tájáról a kikötőjébe érkező hatások miatt. Nantes ételeinek különlegessége a sokszínűség mellett a minőségi alapanyagokban rejlik: a környéken a halászat mellett a sajtkészítés, az állattenyésztés és a növénytermesztés is a legmagasabb színvonalon működik.

( napi turizmus)