Kétszázmillió forintos magánerős beruházást követően új, 16 szobás szállodát adtak át kedden a Vas megyei Mesteri községben, közvetlenül a helyi termálfürdő mellett. A térség természeti adottságai, borai és gyógyvizei turisztikai vonzerővel bírnak.

 

Patyi Gábor, a Mesteriben lévő Termal Hotel tulajdonosa elmondta: háromcsillagos superior szállodájuk egybe épült a Mesteri termálfürdővel, így vendégeik számára télen, nyáron szabad és kényelmes az átjárás a fürdő medencéihez. A mesteri termálfürdőt szintén Patyi Gábor családi vállalkozása üzemelteti, amelyet 2011-ben 300 millió forintos beruházással, részben az Új Széchenyi-program támogatásából teljesen átépítettek és azóta is folyamatosan fejlesztenek.

Téli időszakban egy fedett és egy félig fedett termálmedence, nyári időszakban pedig három kültéri medence – strandmedence, gyógyvizes medence és gyermekpancsoló – áll a fürdővendégek rendelkezésére, a szállodában étterem és kávézó is található.

A Mesteri fürdőt – amely mellett kempinget is működetnek – évente mintegy 100 ezer vendég keresi fel, vendégeik többsége ma már belföldről érkezik, de továbbra is közkedvelt a fürdő az osztrák és német vendégek körében is, főként a középkorúak és idősebbek kedvelik a nyugodt környezete miatt. Gyógyvize mozgásszervi megbetegedésekre ajánlott, különlegessége pedig, hogy magas szén-dioxid-tartalma miatt szív- és érrendszeri betegségen szenvedők is igénybe vehetik.

 

(forrás: MTI)

(Napi turizmus)