Az USA és az Európai Unió illetékesei Brüsszeli találkozójukon megegyeztek arról, hogy nem tiltják meg, hogy az Európából érkező járatok fedélzetére az utasok laptopot és tabletet felvigyenek.

 

A négyórás megbeszélésen ugyanakkor nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy más szigorításokat életbe léptessenek – értesült a BBC.

A tárgyalások azután kezdődtek, hogy az amerikai illetékesek bejelentették, a korábban nyolc muzulmán ország vonatkozásában életbe léptetett rendelkezést bevezetnék az Európából érkező járatokra is.

Az intézkedést azért vezették be, mert attól tartanak, hogy az elektronikai eszközbe bombát rejthetnek. A megbeszélést az EU hivatalnokai kezdeményezték.

A tárgyalásokon az amerikaiak kijelentették, hogy ezentúl jobb lesz a kommunikáció a két fél között biztonsági kérdésekben, mint korábban. Az USA márciusban vezette be a szigorítást, melynek értelmében az okostelefonnál nagyobb méretű eszközt nem lehet felvinni az utaskabinba a Törökországból, Marokkóból, Jordániából, Egyiptomból, az Egyesült Arab Emirátusokból, Katarból, Szaúd-Arábiából és Kuvaitból érkező járatokra. A brit kormány hasonló tiltást vezetett be hat ország vonatkozásában.

 

(forrás: BBC)

 

(Napi Turizmus)