Több idegenforgalmi szakembert is hazacsábított külföldről a Hunguest Hotels legújabb szállodája, a nyíregyházi Hunguest Hotel Sóstó, amelyet november 19-én Kovács Ferenc, a város polgármestere és Hülvely István, az Opus Global Nyrt. érdekeltségében működő Hunguest Hotels vezérigazgatója adott át.

A 123 szobás, négycsillagos Hunguest Hotel Sóstó október 25-én, az őszi szünet első napján fogadott először vendéget, és a vakáció napjaiban már 75%-os foglaltságot is elért. Az üzemeltető szállodalánc a továbbiakban közel évi 20 ezer vendégre számít, ami 60-65%-os kihasználtságot jelent. A novemberi számos teltházas nap elsősorban a konferenciaturizmust kiszolgáló, 200 fős, szekcionálható rendezvényteremnek köszönhető, és a szálloda az év végi ünnepekre speciális, téli ajánlatokkal készül.

A vendégek fürdőköpenyben sétálhatnak át az Aquarius Élmény – és Parkfürdőbe, a belépőjegy árát valamennyi szállodai csomag tartalmazza. A családok számára további vonzerőt jelent a hotel gyermekszigete és az egész évben nyitva tartó állatkert, a közeli SóstóZOO. A gasztronómiában a helyi ízekre és a szezonalitásra egyaránt ügyel a menedzsment, a kínálatban megjelennek az újragondolt, tájjellegű ételek is. Minderről a Svájcból hazatért executive chef gondoskodik, és az étlapon a szatmári kötött tésztaleves, a lapcsánka, a szabolcsi alma és a milotai dió egészíti ki a nemzetközi konyha fogásait.

A Hunguest Hotel Sóstó a megyei jogú városok fejlesztését célzó Modern Városok Programban épült fel. A 4 milliárd forintos idegenforgalmi beruházást Magyarország Kormánya több mint 3 milliárd forinttal támogatta.A  belföldi turizmusban piacvezető szállodalánc közbeszerzési pályázaton nyerte el 10+5 évre a wellness- és konferenciahotel üzemeltetését. A tendert a szálloda tulajdonosa, Nyíregyháza MJV Önkormányzataírta ki.

(turizmusonline.hu)