Ezúttal hivatalosan is: a külügyminiszter vágta át a szalagot.

Bár a külügyminiszter repülőgépe késve érkezett valahonnét, így jó egy órás késéssel az eredeti időponthoz képest, de március 7-én koraeste, ünnepélyes keretek között hivatalosan is megnyitotta kapuit az ibis Styles Budapest Airport Hotel, Magyarország első és egyetlen közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája.

Ez utóbbi megállapítást, miszerint az Accor üzemeltetésében lévő ház Magyarország első és egyetlen közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező szállodája – erősen nehezményezik a környék, szintén a repülőtér utasait valamint a repülők személyzetét kiszolgáló szálláshelyei, de attól a tény tény marad: ez a szálloda gyalogosan, pár perc sétával elérhető a 2-es termináltól, a többi nem.

Mint a ház igazgatójától, Palotai Csabától, a várakozás idején megtudtuk, már most, a január 3-a óta nyitva tartó ház jelentős vendégforgalmat bonyolít: március első hétvégéjén például teljes foglaltsággal rendelkeztek, és átalgosan 50 százalékos a telítettségük az üzemelés rövid, két hónapja alatt, ami igencsak biztató a jövőre nézve. Palotai az első hónapok tapasztalatai alapján azt is elmondta, vendégkörük elsősorban nyugat-európai országokból, valamint az Egyesült Államok vendégeiből tevődik össze, de jelentős a Magyarországról, Lengyelországból és Ukrajnából érkezők száma is. Alapvetően az egy éjszakás, üzleti utazók foglalnak náluk szállást, sokan előre, mások a járatról leszállva, un. “walk in”.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a megnyitón elmondta: „Magyarország vonzó és biztonságos úti cél, ezt igazolja az a 14,9 millió vendégéjszaka, amelyet tavaly töltöttek a külföldről érkező vendégek itt. Eddig szűk keresztmetszet volt, hogy nem állt rendelkezésre a terminállal közvetlenül összekötött szálloda. Nagy büszkeség számunkra, hogy ebben partnerünk a világszerte 4300 hotelt üzemeltető AccorHotels.”

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég)

(Napi Turizmus)