(forrás: napi.hu)

Rövid szusszanás után újabb hullámokban éri el csapadék Dél- és Közép-Európát, amelynek nem örülhetnek sem a áradással sújtott velenceiek, sem az Alpok térségében élők.

Kapcsolódó cikkek

Két idős ember életét vesztette az olaszországi Velence városában, amelyet szerdára virradó éjszaka rekord magasságú tengervíz öntött el a heves esőzések miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Faceboon azt írja, hogy egy mediterrán ciklon okozott sokfelé kiadós esőket, az Alpokban nem egy helyen kifehéredett a táj, egyes mérőállomásokon már az 1 métert is meghaladja a hóréteg. Mostanra kissé megnyugodott az időjárás, de ez csak átmeneti.

ECMWF modell előrejelzése alapján a hét legvégéig további jelentős csapadékösszeg jöhet össze. Az Alpok térségében a halmazállapot lehet a nagy kérdés. Még a nagyjából 1500 méteres magasságban is többnyire 0 fok felett alakul a hőmérséklet, így a térség nagyobb részén jellemzőbb lehet az eső (nagy területen újabb 50-100 mm), de minél magasabbra megyünk, annál nagyobb eséllyel számíthatunk hóra.