A vizvilagnap.hu oldal információi alapján a 2018-as Víz Világnap nemzetközi szlogenje a „Védd természetesen!”. Ennek oka, hogy már nem csupán a víz tisztasága a globális kérdés, hanem az árvizek, aszályok és a vízszennyezés is. Fontos foglalkozni a vizek (tisztaságának) megóvásával, hogy a következő generációk számára is turisztikai értékkel bírjon.

Főleg nekünk, magyaroknak, hiszen kevés olyan hely van a világon, ahol a mélyből feltörő gyógyhatású vizek ekkora gazdagságban vannak jelen. Csak Budapest területén 118 fúrt kút, illetve természetes forrás található. A Víz Világnapja ráirányítja a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

Március 22-én, a Víz Világnapján különleges programokkal várják a vendégeket Budapest történelmi fürdőiben. Az esemény központja az idén 100 éves Szent Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, de persze a Széchenyi Gyógyfürdőben is lesz körbevezetés és különböző programok: légtornás produkció, fotókiállítás, táncos bemutató, képzőművészeti tárlat és meseest.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. (BGYH Zrt) által üzemeltetett fürdőket és strandokat 2017-ben közel 4,2 millió vendég kereste fel. Tavaly 2,546 millió vendégéjszakát regisztráltak gyógy- és további 5 milliót wellness szállodákban Magyarországon. A gyógyhotelek bevételei pedig 48, 570 milliárd forintra rúgtak, ami több mint 50 százalékos növekedést jelent az elmúlt 4-5 évben.

(Napi Turizmus)