Mostantól elérhető a nyaralások tervezéséhez praktikus infomációkat tartalmazó legfrisseb Bank Austria elemzés, hogy mennyit ér az osztrákok eurója a népszerű nyaralóhelyeken elköltve. Az elemzésben található ’Urlaubseuro’ elnevezésű lista második helyén Magyarország áll.

Mostantól elérhető a nyaralások tervezéséhez praktikus infomációkat tartalmazó legfrisseb Bank Austria elemzés, hogy mennyit ér az osztrákok eurója a népszerű nyaralóhelyeken elköltve – tájékoztatta szerkesztőségünket az ausztriai GD Consulting tanácsadó cég ügyvezetője, Kovács Balázs.

Az ’Urlaubseuro’ elnevezésű listát idén Törökország vezeti, ahol 100 Ausztriában megkeresett euró 172 eurónak felel meg. Szorosan Törökországot követően a lista második helyén Magyarország áll, ahol – a tavalyihoz képest minimális csökkenéssel – 170 eurós értéket mutat az indikátor.

Szintén kedvező az osztrák turistáknak Horvátország, Szlovénia és Görögország felkeresése, ahol az euró értéke 142, 126 és 121-nek felel meg a bank fogyasztói-kosárszámítása alapján. Ez utóbbi országcsoportnál stabilitást, a tavalyi értékkel megegyező vásárlóerőt mutat az ’Urlaubseuro’.

 

Az elemzésből megtudható az is, hogy a Brexit hatására az Egyesült Királyság, – mint turisztikai desztináció – ár-érték aránya az egy évvel korábbi értékhez képest további 7 százalékkal felértékelődött, itt most 105-öt ér 100 euró. Utoljára 2008-ban volt az osztrákok számára ennyire kedvező a nyaralás az Egyesült Királyságban, mint a leértékelődő fontnak köszönhetően idén.

A távolabbi desztinációk vonatkozásában újdonság, hogy az USA-ban tervezett nyaralás az euró-dollár árfolyam alakulása miatt 15 év után először kedvezőtlenebb, mintha a nyaralásra szánt pént Ausztriában költenék el az osztrákok. A legdrágább úti cél, továbbra is Svájc, ahol a turista szempontjából 100 euró csupán 62 euróval egyenértékű.

A Bank Austria elemzése mellett több piackutató egybehangzó felmérése alapján az osztrákok utazási hajlandóságát tekintve 2017-ben továbbra is töretlenül optimista a piaci hangulat. „Magyarország továbbra is kedvelt, biztonságosan és könnyen elérhető vendégszerető országként jellemezhető az osztrák turisták többsége számára” – zárul a GD Consulting közleménye.

A Bank Austria idei teljes Urlaubseuro-jelentése itt olvasható.

(forrás: Turizmus Online)

 (Napi Turizmus)