A Wizz Air kihagyta a ziccert, a Légiközlekedési Kulturális Központ, a Smartwings és a Budapest Airport viszont úgy döntött, több légitársaság mintájára országjáró repülést szervez október 25-én – írja az AIRportal.hu.

A szervezők tájékoztatása szerint Európában ez lesz az első országnéző repülés, a Smartwings Boeing 737-800-asával teljesítik majd. Az egyórás repülésen a Dunakanyart, a Balatont, a Bakonyt és Budapestet is érintik, de a program az időjárástól függően változhat.

A repülési magasságról a szervezők annyit közöltek: nem a megszokott 10 ezer méter lesz. A járat délben száll fel Ferihegyről, 6 éven felüliek válthatnak jegyet, és csak megfelelő számú jelentkező esetén száll fel a gép. Ablak melletti helyek 35 ezer forintért, középső és folyosó melletti helyek 26 ezer forintért válthatók az Aeropark honlapján.

Európában az Air Baltic jelentett már be hasonló sétarepülést ugyanerre a napra, az ausztrál Qantas a múlt hétvégén tartott ilyen programot, és a koreai Asiana is lehetőséget biztosít belföldi repülésre.

(forrás: Airportal.hu)
(forrás: Turizmus Online)