Forrás: turizmus.com

Egy magyar cég szánkóból készült karácsonyfái állnak a fő helyen olyan ikonikus helyszíneken, mint a londoni Királyi Botanikus Kertek (Kew Gardens) és a karácsonyi vásár legpompásabb színhelye, a bécsi Belvedere kastély parkja.

Magyarországon Óbudán, Kőbányán és Kecskeméten tekinthetők meg a különleges karácsonyfák. A fa installációk az ünnepek után is jó szolgálatot tesznek a közösségnek: fából készült építőelemeiket rászorulóknak adományozzák, akik eltüzelhetik őket. A több mint 100 tonnányi fa több mint 60 család számára biztosíthat meleget a hátra lévő téli szezonban.

Mostanra hagyománnyá vált, hogy a Hello Wood csapata az ünnepek alkalmából évről-évre felépíti különleges karácsonyfáit. 2014-ben Budapesten, 2015-ben már Londonban, Manchesterben, a svájci Lenzerheidében és Budapesten, tavaly pedig szintén a magyar fővárosban húzta fel a magyar építészekből álló alkotói műhely a szánkókból, faládákból vagy éppen farönkökből magasodó ünnepi fáját. Idén öt óriási fenyőinstallációt helyeztek el négy különböző európai városban. Az installációk nemcsak a karácsony és az összefogás szimbólumai, de egyúttal felhívják a figyelmet arra, hogy az otthon melegének megteremtése télen több ezer családnak okoz nehézséget.

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat egy 16 méteres, 40 tonnás karácsonyfa megépítésére kérte fel az építészeket. A Hello Wood a legjobb minőségű tűzifát kiválasztva, akácfarönköket gondosan összeillesztve hozta létre az alkotást, amely a Szentlélek téren, az adventi vásár bejáratánál fogadja a látogatókat. A fát vízkereszt után bontják le, a fűtőanyagot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat osztja szét rászoruló családok között. Hasonlóan termetes, ugyancsak egy 16 méteres és 40 tonnás Hello Wood karácsonyfa ékesíti a Budapest középpontjában fekvő Kőbánya főterét, a Szent László teret. A Kőbányai Önkormányzat megbízásából épült karácsonyfa a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ előtt tekinthető meg. A tűzifát vízkereszt után adományozza oda az önkormányzat a kerületben élő, arra rászoruló családok számára. Idén először vidéki helyszínre is jut az installációkból: a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary jóvoltából Kecskeméten egy 11 méter magas, 20 tonnás karácsonyfát építenek az autógyár területén, amelynek tüzelőanyagát december 20. után a Kecskeméti Család- és Gyermekjóléti Központ (a Városi Szociális Közalapítvány közreműködésével), valamint a Kunszállási Gyermekekért Alapítvány juttatja el családok részére.

(turizmus.com)