Forrás: tttgmedia.com

A szállodai beruházók nem félnek az óceán vízszintjének emelkedésétől: egymás után adják át az új luxusszállodákat az Indiai-óceán kedvenc üdülőhelyein.

Az Indiai-óceán álomszigetein sorra épülnek és újulnak meg a luxusüdülőhelyek. A TTG UK összegyűjtötte a legfrissebb fejlesztéseket.

A Maldív-szigeteken az idén adták át a St. Regis Maldives Vommuli Resortot, valamint a Soneva-lánc második egységét, a Soneva Janit. Utóbbi olyan rusztikus villákat kínál, amelyek tetőteraszáról beleszánkázhatunk a lagúna vizébe.

Nem új, de megújult a Sun Resorts által üzemeltetett Kanuhura, amely a szigetcsoport legszebb tengerpartjával büszkélkedhet.

Az idén nyáron nyitott a 180-villából álló Dhigali a kevéssé fejlesztett Raa atollon, az Unesco Bioszféra Rezervátum közelében.

Új luxusüdülőhely a Grand Park Kodhipparu, amelyet a Hirsch Bedner Associates tervezett, az itteni 120 villa közül 65 saját medencével rendelkezik. A múlt hónapban nyitott a 49 villából álló Fushifaru, amelyet csak helybeliekből álló csapat üzemeltet.

Jövő tavasszal folytatódik az új átadások sora: a Baglioni Resort Maldives-szal a Dhaalu atollon, ahol 96, elegáns, olasz stílusú villa várja majd a luxus szerelmeseit.

Áprilisban nyit a Lux North Male Atoll 67 villával, az épületek a tervek szerint a Miami South Beach art deco stípusát idézik.

Jövő nyártól fogadja a vendégeket a Movenpick Resort & Spa Kuredhivaru, a márka első egysége a Maldív-szigeteken, 102 villával és egy 14 teremből álló spával.

Igazi különlegességnek ígérkezik a Kudadoo Private Island by Hurawalhi, amelyet a neves építész, Yuji Yamasaki tervezett. Nyár elején nyílik és csak felnőtteket fogad a 15, tengerre épült villából álló luxusüdülő.

Szintén jövőre várható az átadása a felújított Raffles Maldives Meradhoo Resortnak, amely korábban Jumeirah Dhevanafushi név alatt működött. Szintén az Accor üzemeltetésében tervezik egy Fairmont resort építését is néhány éven belül.

Mauritius

Több millió dolláros felújítés végeztével decemberben nyit meg újra a One&Only Le Saint Geran. A resortnak mind a 142 szobáját és lakosztályát teljes mértékben felújították, illetve építettek egy 646 négyzetméteres villát, amelyhez a nap 24 órájában elérhető séf és személyi inas is hozzátartozik.

Fél évig tartó renoválás után szintén decemberben nyit meg a Lux Grand Gaube, a 186 szobás hotel felújítása 32 millió dollárba került, a stílus „retro-sikk”. Ráncfelvarráson esett át a Heritage Le Telfair Golf and Wellness Resort is, amelyhez egy 18 lyukú golfpálya, jóga-, tai chi- és pilatespavilon is tartozik.

Megújult a Sun Resorts által üzemeltetett Long Beach Mauritius is, itt nyílt meg a világ első Cinq Mondes Spa & Wellness Retreat-je.

Seychelle-szigetek

A Seychelle-szigeteken igazi sikerév az idei, 18%-kal nőtt a látogatók száma. A tavalyi év legnagyobb újdonsága a szigetcsoporton a Six Senses Zil Pasyon megnyitása volt Felicite szigetén.

A magántulajdonú területen ez az egyetlen resort. 2018-ban a vállalat megnyitja második szállodáját, a Four Seasons Resort Desroches-t. A március elsején átadásra kerülő luxusüdülőhelyen 40 lakosztály és 15 kilométeres saját tengerpart várja a vendégeket. A parton a szerencsésebb vendégek találkozhatnak a szigeten élő 150 óriási Aldabra teknős valamelyikével.

(Turizmus.com)