Luxushajó keresztelő Budapesten

Forrás: turizmus.com

A Tengerjáró Kft. új partnere, a Crystal River Cruises a magyar fővárosban keresztelte ünnepélyesen a Ravel névre legújabb luxushajóját.

A Dunán és a Rajnán kínál luxusutakat a vállalkozás, amelynek mind az öt folyami hajóját zeneszerző óriásokról (Mozart, Bach, Mahler, Debussy és Ravel) nevezték el. Legújabb hajójuk, a május óta hajózó Ravel július 11-én, Budapesten kapta meg ünnepélyesen is a nevét.

Nem véletlen, hogy Magyarországon a Virtuózok mentorát és producerét, Peller Mariannt kérték fel a névadó szerepre.

 Az ünnepséget megelőzően Helen Beck, a Crystal River Cruises sales és marketing igazgatója és Nemes-Horacek Márta, a Tengerjáró Kft. ügyvezetője kalauzolta körbe a hajón a meghívott újságírókat. A Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt dokkoló hajó 135 m hosszú, s mindössze 11,5 m széles, azért, hogy át lehessen hajózni vele a Rajnára. A Mozartot kivéve (amelyik kifejezetten dunai hajó) a többi „úszó butikhotel” is ugyanilyen keskeny – tudhattuk meg Helen Beck asszonytól.
A többek között korlátlan ital- és ételkínálatot nyújtó hajón a vendégeknek 24 órás szobaszerviz is rendelkezésére áll. Az uszoda, a fitnesz, a panoráma terasz és a különböző vendéglátóhelyek kínálatán túl a kikötési pontokon szervezett programok ára is benne foglaltatik a fejenként és éjszakánként számolt, több mint 600 dolláros díjban.
A hajó gyakorlatilag telt házzal üzemel, ami 106 vendéget jelent a 68 luxus kabinban, vagy lakosztályban elhelyezve.  Biztonságukról és kényelmükről 68 fős személyzet gondoskodik. Sokan közülük magyarok, csakúgy, mint más, dunai hajós társaságoknál is. A Ravelnek a kapitánya is magyar: a Crystal River Cruises Szilágyi Ferencre bízta legújabb büszkeségét.