Két új vonatot indít Hollandiából Londonba az Eurostar

 

Az egyik vonat Amszterdamot, a másik pedig Rotterdamot köti majd össze a brit fővárossal. Amszterdamba napi két vonat indul április 30-án, Rotterdamba pedig egy május 18-án. Jegyeket február 11-től lehet vásárolni.

A Csatorna alatt áthaladó vonatokat működtető Eurostar azután tudta megtenni ezt a lépést, hogy az Egyesült Királyság, Franciaország, Belgium és Hollandia kormánya megállapodott a határellenőrzésről – számol be a railwaygazette.com.

Jelenleg napi három Eurostar-járat közlekedik az Egyesül Királyság és Hollandia között.Szó van arról, hogy a tavasszal induló két amszterdami vonat után a társaság harmadik és negyedik napi vonatot is indít, de ezek időpontjáról még nincs információ.A holland nemzeti vasúttársaság, az NS szerint arról folynak a tárgyalások, hogy 2021-ben napi öt vonatot indítanának Londonba Hollandiából.

Könnyebb és gyorsabb lesz eljutni Hollandiából Londonba

Az Eurostar ehhez azt tette hozzá, hogyha valaki az Amszterdam és London közötti vonatozást választja, akkor 80 százalékkal kisebb lesz a szén-dioxid-terhelése, mintha repülne.„Az Egyesül Királyság és Hollandia közötti vasútvonal az egyik legnépszerűbb Európában, amely 2018 áprilisi megnyitása óta 570 ezer utast szállított” – mondta Mike Cooper, az Eurostar vezérigazgatója.„A közvetlen járatok könnyebbé és gyorsabbá teszik az utazást. Nem lesz többé szükség a brüsszeli becsekkolásra, így az utasok egy órát spórolnak majd. Ezzel a vasúti közlekedés a repülés valódi alternatívájává válik” – mondta Cora van Nieuwenhuizen holland közlekedési miniszter.

(Turizmus.com)