Nagy bejelentést tett Európa legjobb tojásdíszítője, Zsigóné Kati népi iparművész: 2018 húsvétjára elkészíti az Ország Tojását. A különleges és értékes hímestojás tervezése évek óta tart, Kati sok különböző technikával díszíti, és a rajta megjelenő motívumok sokszínűsége tükrözi majd az országunkra leginkább jellemző mozzanatokat.

 

Zsigóné Kati népi iparművész évről évre csodálatos hímestojásokkal kápráztatja el az embereket, jövőre azonban egy igazán különleges alkotással lepi meg a magyarokat: elkészíti az Ország Tojását. Európa legjobb tojásdíszítője a bejelentéskor elmondta: a különleges és értékes hímestojás tervezése évek óta tart, s 2018. húsvétjára fog elkészülni.

“Az Ország Tojásán megjelenő motívumok sokszínűsége tükrözi az országunkra leginkább jellemző mozzanatokat. Az elkészítésénél sok technikát fogok alkalmazni, a világon egyedülálló alkotás lesz, értéke milliókban lesz mérhető, de szeretném, ha nem ezé, hanem a mondanivalójáé lenne a főszerep. Így szeretném gazdagítani Magyarország kincseit, művészi értékeit. Ennél többet most még nem árulhatok el róla” – mondta Zsigóné Kati.

“A Tojásdíszítés Királynője”, a Dubaiban a világ 5 legjobb tojásdíszítője közé, Európában pedig a legjobbnak választott Zsigóné Kati közel húsz technikával több mint háromszáz fajta hímestojást készít és nyolc művészeti ágban remekel, így lakása felér egy igazi múzeummal. Egész évben látogatják külföldiek és magyarok egyaránt. Kati idén is szeretettel várja Kecskemétre az ország és a világ fiúit-férfijait húsvét hétfőn locsolkodni.

(forrás: Vendég&Hotel Online)

(Napi Turizmus)